A fost mare sarbatoare, aseara, la Paris. S-au implinit 130 de ani de cand turnul Eiffel a primit primul vizitator. Cel mai cunoscut simbol al Frantei a fost celebrat cu un spectacol impresionant de lumini si muzica.

Publicat:16.05.2019, 16:35

Aceasta a fost atmosfera, noaptea trecuta, in capitala Frantei. Dupa lasarea intunericului, turnul a fost cuprins de un dans de lumini multicolore. Sutele de leduri montate de ingineri au dat viata constructiei de otel.

Show-ul a durat 12 minute si a fost urmarit cu sufletul la gura de localnici, dar si de turisti. Spectacolul va fi proiectat si in zilele urmatoare, spun organizatorii.

Construit in anul 1889 de arhitecul Gustave Eiffel, turnul a fost privit initial cu reticenta, pentru ca era considerat inestetic. Cu timpul, insa, a devenit una dintre cele mai frumoase constructii, care primeste peste cinci milioane de turisti anual. Turnul, inalt de 324 de metri, are o valoare estimata la aproape 450 de miliarde de euro, cu mult peste cea a Colosseum-ului din Roma sau a celebrei Sagrada Familia din Barcelona.