Ambasadorul RM in SUA a ignorat ordinul ministrului Afacerilor Externe din guvernul Sandu de a veni la Chisinau. Asta a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Publicat:14.06.2019, 16:59

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE IN GUVERNUL SANDU: "Din prima mea zi de la numirea la conducerea Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene am facut un apel catre toti diplomatii nostri de a nu uita ca sunt in aceste functii pentru a servi doar intereselor tarii noastre si nu ale unui partid sau altul. In acest context am constatat astazi cu neplacere ca doamna Ambasador Cristina Balan a ignorat fara nici un fel de explicatii ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat sa se prezinte pana cel tarziu astazi, 14 iunie 2019, ora 15.00, pentru consultari in Capitala, confirmandu-mi faptul ca doamna Balan a ales sa faca diplomatie de partid si nu diplomatie de Stat.

Am reiterat autoritatilor americane ca din acest moment toate demersurile si luarile de pozitie ale doamnei Balan sunt facute pe cont propriu si nu reflecta sub nici o forma pozitia Ministerului Afacerilor Externe si al Integrarii Europene din Republica Moldova. 

Pornind de la cele mentionate am decis sa inaintez Guvernului Republicii Moldova propunerea privind rechemarea doamnei Cristina Balan din functia de Ambasador al Republicii Moldova in Statele Unite ale Americii."