Au dus mai multe adolescente peste hotare, iar acolo le luau actele si le impuneau sa cerseasca timp de zeci de ani. In fiecare seara le luau banii, iar daca incercau sa fuga, erau batute. Sapte indivizi au fost retinuti.

Publicat:17.05.2019, 12:36

Potrivit oamenilor legii, incepand cu anul 2003 pana in prezent, banuitii au recrutat mai multe fete pe care ulterior le transportau in Ucraina, Republica Belarus si Federatia Rusa, unde erau obligate sa cerseasca in locuri publice.

Politia a identificat o femeie care, in anul 2003, pe cand avea varsta de 16 ani, a fost recrutata de catre suspecti si transportata in Ucraina. Ajunsa acolo indivizii i-au luat actele de identitate, iar apoi a fost impusa sa cerseasca.

Fata a fost exploatata timp de 10 ani. In acest timp ea a incercat de multiple ori sa fuga de infractori, insa de fiecare data a fost gasita si batuta de traficanti.

De asemenea, contrar vointei sale, victima a fost transportata din Ucraina si in Republica Belarus si Federatia Rusa, unde a muncit in strada, dar si a practicat cersetoria impreuna cu alte victime, originare din Belarus. Banii acumulati de victima la sfarsitul zilei erau luati de suspecti si utilizati in scopuri personale, iar victimei ii reveneau doar bani pentru alimente.

In rezultatul perchezitiilor efectuate in cadrul urmaririi penale, la suspecti au fost depistate acte de identitate ale mai multor potentiale victime, documente ce confirma transferuri bancare catre suspecti din afara tarii, precum si mijloace banesti in numerar, in suma totala de peste 700 000 lei.

La moment trei dintre suspecti se afla in arest preventiv pentru 30 de zile, iar patru in arest la domiciliu.

Acum acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea pe un termen de pana la 20 de ani.

In prezent, investigatiile pe caz sunt in plina desfasurare, in scopul identificarii tuturor victimelor infractiunii, dar si a bunurilor infractionale, obtinute de catre invinuiti, acestea urmand a fi confiscate.