Cu ocazia zilei internationale a muzeelor, si pompierii si-au scos tehnica in vazul lumii. Acestia au deschis o expozitie la care au invitat mai multi elevi de la liceele din capitala. Copiii au avut ocazia sa urce la volanul autospecialelor, sa faca poze in ele si sa imbrace echipamentele salvatorilor.

Publicat:17.05.2019, 15:32

Dupa ce au examinat cu atentie tehnica salvatorilor, copiii ne-au spus ca vor sa devina pompieri.

„Mi-a placut masina pentru ca are megafon care suna.”

Printre ei si Cristian.

Cristian, ELEV: „- Ce face un pompier? - Ajuta la oameni. - Cum ii ajuta, in ce situati? - Daca cineva se blocheaza in copac, cu scara ii ajuta.”

O autospeciala donata de americani a atras toate privirile vizitatorilor.

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV: „Aceasta autospeciala este una decapotabila, unica in tara noastră de acest tip, a fost adusa din San Francisco in 2003 si cadonata salvatorilor nostri de americani. Masina este din anul 1961 si are destinația de a salva persoanele cu ajutorul acestei scări care ajunge până la etajul 9 a blocurilor de locuit”

Dupa ce au urcat la volanul autospecialelor si au facut poze in ele, copiii au imbracat si echipamentele pompierilor.

Apoi au vizitat muzeul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, iar un ghid le-a aratat si le-a povestit despre incendii si calamitati naturale.

Ultima camera a muzeului i-a ingrozit pe cei mici.

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV: „Cand intri in aceasta camera ai impresia ca aici tocmai s-a produs un incendiu. Este un miros puternic de fum, iar lucrurile in jur sunt arse.”

Evenimentul este organizat de Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor.