Ministrul Economiei si Infrastructurii, Vadim Branzan, a facut primele declaratii referitoare la noul proprietar al Aeroportului International Chisinau, familia Rothschild.

Publicat:20.08.2019, 11:11

Vadim BRANZAN, MINISTRUL ECONOMIEI: "Investitorul respectiv este, sper, de buna credinta. Urmeaza sa ma intilnesc cu domnul Rothschild, sa aflu care sunt ideile lui de dezvoltare. Probabil va aduce credibilitate Republicii Moldova ca stat. Din pacate nu avem niciun organism de blocare a tranzactiilor de acest gen. Insa ce facem noi ca minister, am inceput pregatirea unui proiect de leg, similar celui din SUA, pentru a crea un asemenea mecanism. Noi am rezolvat problema putin altfel, eu fiind cel care am negociat cu ultimul investitor, stabilind ca acesta sa nu instraineze contractul unui alt investitor neafiliat. Contractul a fost facut prin incalcari, abuziv. Vom solicta ca investigarea pe marginea acestui contract sa continue."

-"Ce sanse sunt ca aeroportul sa revina in posesia statului?"

Vadim BRANZAN, MINISTRUL ECONOMIEI: "Experienta imi arata ca rezilierea unui astfel de contract este un proces de durata, care implica costuri majore, trebuie sa angajam juristi internationali. Ar fi necesar de demonstrat existenta unei decizii fraduloase, care noi cu toti stim ca ea a fost, insa este nevoie de dovezi extraordinar de puternice. Eu nu vreau sa justific ceea ce s-a intimplat. Dupa parerea mea, s-a comis o tradare inalta de stat, persoanele trebuie si vor fi trase la raspundere, iar cei care au creat asta, trebuie sa poarte raspunde fata de cetateni."