Declaratiile fostului director al aeroportului Marculesti, care sustine ca acolo s-ar vinde ilegal aeronave, sunt false. O spune noul sef, potrivit caruia pe teritoriu nu se afla armament, asa cum afirma predecesorul sau. Nicolae Clichici, insa, recunoaste ca s-ar fi comis anumite ilegalitati, dar a refuzat sa vorbeasca despre acestea.

Publicat:18.07.2019, 20:10

Nicolae CLICHICI, DIRECTORUL AEROPORTULUI MARCULESTI: “Faptul ca a venit un avion sa incarce rachetele si sa le duca nu stiu unde este o plina aberatie. Armament acolo pe teritoriul Aeroportului la momentul actual nu este, nu era armament explozibil. Era doar o mitraliera taiata in jumatate pentru a-i demonstra soldatilor care este constructia mitralierei.”

Nicolae Clichici mai spune ca de pe teritoriul aeroportului nu s-au vandut aeronave, iar pista aerodromului nu este avariata, asa cum a declarat ieri fostul director. Intre timp, prim-ministrul, Maia Sandu ne-a spus ca nu cunoaste despre presupusele ilegalitati care s-ar fi comis la aeroport sau daca acolo s-ar fi pastrat armament.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Nu am auzit despre asa ceva si nici declaratiile nu le-am vazut. O sa investigam si vom sesiza organele competente.” 

Din anul 2018, Aeroportul Marculesti se afla in subordinea Agentiei Proprietatii Publice.