Traiesc in oras, in conditii ca la sat. Mai multi locuitori din Calarasi se plang ca nu sunt conectati la sistemul centralizat de canalizare. Oamenii si-au facut haznale in curti, dar spun ca asta nu este decat o solutie temporara, asa ca s-au plans la primarie. Responsabilii de acolo dau din umeri si sustin ca nu sunt bani pentru lucrari.

Publicat:16.05.2019, 17:02

De cand se tine minte, matusa Nadejda locuieste pe strada Alexandru cel Bun din Calarasi si spune ca de ani buni incearca sa se conecteze la sistemul centralizat de canalizare, dar fara vreun rezultat. 

In aceeasi situatie sunt numeroase familii de pe aceeasi strada. Oamenii sunt nemultumiti ca desi traiesc intr-un oras, se simt parca izolati de civilizatie. 

“Vara e un miros parca e statia de epurare.”

Localnicii si-au facut haznale in curti, dar se plang ca solutia pe care au gasit-o este doar una temporara. 

“O luna de zile si e plin, trebuie sa dau 500 de lei sa o curate.”

“Iata aici vine toata apa si se duce direct in fantana, demult nimeni nu bea apa de aici.”

Recent, a inceput sa fie reparat drumul central, asa ca localnicii au mers la primarie si au cerut sa fie instalate tevile de canalizare, inainte ca sa se toarne asfaltul. 

“Noi ne-am adresat de mai multe ori la primar. Acum trebuie de facut canalizarea, daca ei o sa puna asfalt si o sa faca trotuarele cum o sa puna tevile o sa strice totul, si celtuielile sunt mai mari.”

De cealalta parte, primarul sustine ca pentru lucrari ar fi nevoie de 9 milioane de lei, bani de care localitatea nu dispune.

Nicolae Melnic, PRIMARUL ORASULUI CALARASI: “Ne conducem dupa un proiect, am lasat tevi sub drum cu diametru mare care sa le folosim ulterior pentru a trage apa si canalizarea.”

Nicolae Melnic spera, totusi, ca intr-un an va gasi solutie pentru aceasta problema.