Dupa ce mai bine de un an nu s-a turnat gram de vopsea pe trecerile de pietoni, muncitorii au iesit astazi sa le deseneze. Au inceput cu zebrele din fata institutiilor de invatamant. Pentru prima data in Chisinau, trecerile sunt colorate cu alb si rosu, in zonele unde se produc cele mai multe accidente.

Publicat:17.05.2019, 17:44

Dupa ce inchid circulatia pe o banda, muncitorii curata drumul de praf si pulverizeaza vopseaua. Se intampla azi pe strada Florilor, din capitala.

Timp de 20 de minute vopseau se usuca. Apoi, muncitorii incep lucrarile pe cealalta banda, timp in care traficul devine mai dificil.

Astazi, au fost vopsite trecerile de pietoni din preajma scolilor. Si in fata liceului Mihail Kogalaniceanu a aparut marcajul, desenat ultima data inca in primavara anului trecut.  

“Ne facem griji”.

Pentru prima data in capitala vom avea zebre colorate in alb si rosu. Trecerile, care amintesc de martisoare, vor aparea in locurile unde deseori au loc accidente. Prima a fost desenata pe strada Nicolae Dimo. 

Vopseaua acrilica va rezista pe strazi pentru o perioada de la trei pana la cel mult sase luni, in functie de fluxul de masini, spun responsabilii de la Exdrupo. Pentru vopsea mai calitativa nu avem bani. 

Eugen VIRLAN, SEF DE SECTOR LA REGIA EXDRUPO: “Cand va permite conditiile climaterice vor trece si in regim de noapte. Doua saptamani cu zebrele.”

Autoritatile municipale sustin ca vor vopsi trecerile de pietoni in 2 luni. Pentru lucrari s-au alocat 4,2 miloane de lei. Aplicarea marcajului a inceput cu intarziere, pentru ca autoritatile s-au impotmolit la procedura de cumparare a vopselei.