Facebook a inchis 265 de conturi, pagini si grupuri de pe platformele retelei sociale, care vizau influentarea alegerilor din Africa si din alte parti ale lumii, relateaza dpa. Activitatea provenea din Israel, a declarat Facebook, mentionand o entitate, Grupul Archimedes.

Publicat:17.05.2019, 12:34

„Desi indivizii din spatele acestei retele au incercat sa-si ascunda identitatea, ancheta noastra a constatat ca o parte din aceasta activitate avea legatura cu o entitate comerciala israeliana, Grupul Archimedes”, a anuntat Facebook.

Cei aflati in spatele acestei retele s-au folosit de conturi false pentru a raspandi continut si de a creste implicarea in mod artificial, a mai spus Facebook, potrivit Agerpres. 

Activitatea s-a axat pe Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger si Tunisia, dar a inclus si activitate in America Latina si Asia de Sud-Est. Facebook a inchis in total 65 de conturi, 161 de pagini, 23 de grupuri, 12 evenimente si patru conturi de Instagram.

Circa 2,8 milioane de conturi au urmarit una sau mai multe dintre aceste pagini si aproximativ 5.500 de conturi s-au alaturat cel putin unuia dintre grupuri. In jur de 920 de persoane au urmarit unul sau mai multe dintre conturile Instagram.