Locatarii unui bloc cu noua etaje din Codru se plang ca nu pot scapa de mirosul insuportabil, ce vine din subsolul cladirii. Gestionarul blocului ar depozita acolo gunoaie, pe care le aduna din tomberoane, spun oamenii. Ei s-au adresat la primarie, pentru a gasi o solutie, dar fara vreun rezultat.

Publicat:17.05.2019, 17:20

Mirosul insuportabil ajunge chiar si in apartamente, povestesc locatarii acestui bloc de pe strada Costiujeni, din oraselul Codru. Unde mai pui ca din cauza mizeriei, in cladire au aparut sobolani.

"Iata, am doua camere. Va puteti imagina ce miros am in apartament. Am cinci gandaci in casa. Nu sunt mici. Suscati si au venit din subsol. “ 

 Mirosul vine din subsolul cladirii, care a devenit un focar de infectii, crede Maria Motican. Femeia sustine ca administratorul blocului zilnic aduce pungi pline cu gunoaie, adunate din tomberoane, si le depoziteaza aici.

Maria MOTICAN, LOCUITOR: “Eu sunt invalid de gradul doi, trebuie sa ma pazezesc de toata infectia. E imposibil sa trec pe aici fara masca.”

Toate incercarile de a face curatenie au fost zadarnice. Oamenii scot gunoiul din subsol, dar gestionarul blocului il aduna inapoi. 

“Nimic nu zice. Are vreo 4-5 ani de zile si zice ca o sa facem, dar vedeti ce se face aici. Nu face curat, nimic. 

Disperati, locatarii au cerut ajutorul primariei din Codru, insa fara vreun rezultat.

Maria MOTICAN, LOCUITOARE: “Noi ne-am adresat la primar, am si cerere si ne-a spus ca nu poate sa ne ajute cu nimic.”

“Noi la primar ne-a adresat sa ne ajute. A zis bine vom vorbi, dar asa si a ramas.”

Nu l-am gasit pe gestionarul blocului ca sa comenteze situatia, iar fiul lui a refuzat sa ne vorbeasca.

Am incercat sa discutam cu primarul oraselului Codru, pentru a afla cum poate fi solutionata problema, insa nu l-am gasit la locul de munca, iar la telefon nu ne-a raspuns.