Maia Sandu a facut declarataii, dupa incidentul de la Directia nr. 6 a IGP, unde Andrei Nastase s-a imbrancit cu Alexandru Pinzari. Lidera PAS il indeamna pe Panzari sa se supuna noii guvernari.

Publicat:12.06.2019, 12:17

Maia SANDU: "Il somez pe Pinzari si pe cei care incalca Constitutia si executa ordinele ilegale, sa inceteze imediat toate actiunile de destabilizare, intimidare si amenintarre a oamnilor care se opun unui regim criminal. Vreau sa ii atentionez ca Constitutia e mai presus de toate. Actele nu pot contraveni Constitutiei, iar ceea ce a facut CC este anume asta, a incalcat prevederile Constitutiei. Domnule Pinzari fiecare actiune ilegala a dvs. din aceaste zile inseamna ani grei de puscarie, pentru complicitate. Sunteti gata sa va asumati acest lucru pentru un bandit? Voi cei care indepliniti ordinele ilegale ale lui Plahotniuc veti fi pedepsiti conform legii, pentru crime impotriva poporului RM. Pedeapsa voastra creste cu fiecare actiune abuziva de incalcare a legii. Ma adresez politistilor, politia activeaza in conformitate cu Constitutia RM. 

Din legea cu privire la functionarul public, acesta are dreptul sa refuze anumite instructiuni de la conducator, daca le considera ilegale. Stiu ca vreti sa iesiti in apararea guvernarii legitime, stim de tensiunea din societate. Inteleg ca vreti sa veniti in strada si sa le aratati ca puterea este a poporului. Deocamdata, va rog sa va pastrati calmul ca ne dorim rezolvarea pasnica. Va rugam, stati acasa astazi. Sa fim gata, daca ei vor merge la distrugerea totala a tarii, noi milioane de cetateni vom iesi sa o aparam."