O oglinda a fost adusa astazi in centrul capitalei, iar trecatorii – invitati sa se priveasca si sa spuna daca sunt ok cu imaginea lor. Organizatia care apara drepturile homosexualilor a initiat aceasta actiune si vrea in felul acesta sa demonstreze ca oamenii sunt diferiti, dar ca trebuie sa se accepte. Campania se va incheia pe 19 mai cu un mars dedicat comunitatii LGBT.

Publicat:07.05.2019, 14:21

Angelica FROLOV, COORDONATOARE PROGRAM ADVOCACY, GENDERDOC-M: “Sunt ok cu mine. Sa ne respectam, sa ne iubim asa cum suntem. Este atat de frumos ca suntem diferiti.”

Acesta este mesajul inscris pe o oglinda care va calatori pe strazile capitalei. Trecatorii sunt indemnati sa isi faca poze, iar colectia adunata ar urma sa demonstreze diversitatea societatii in care traim.

“Atunci cand va priviti in oglinda va place? - Da. - Ce va place la dvs? - Ca sunt tanar, voios, puternic, mintios.”

“Cand ma uit in oglinda? Cat sunt de nefericit. “

Oglinda va fi dusa prin diferite locatii. Adresele lor pot fi gasite pe pagina de facebook a organizatiei GENDERDOC-M.

“Un par acolo, barba dincolo. Dar cand sunt ok eu nu ma privesc. Ma duc in lume si ma arat.”

Oglinda este debutul unei campanii sociale care are loc in Moldova anual. In luna mai sunt organizate mai multe manifestatii dedicate comunitatii LGBT din tara. 

Anastasia DANILOVA, DIRECTOARE EXECUTIVA, GENDERDOC-M: “Societatea noastra e diversa, iar diversitatea este o avutie. Rolul nostru e sa pastram diversitatea comunitatii si sa nu limitam oamenii, impunandu-i sa se simta prost cu ceea ce reprezinta.”

“- Cati oameni din Moldova nu sunt ok cu ceea ce vad si nu ma refer la aspectul fizic? - E vorba de situatia sociala din tara si multa lume nu se simte bine si fizic si moral si psihologic.”

In acest an, campania va culmina cu un festival “Moldova Pride”, care va avea loc pe 19 mai. Organizatorii vor sa puna in discutie problemele comunitatii LGBT si sa indemne lumea la toleranta. De obicei, in fiecare an, paradele comunitatii Gay din tara se soldeaza cu altercatii si injuraturi. In 2019, evenimentul va avea loc pentru al 18-lea an consecutiv.