La un an de omorul in bataia a unui tanar de 28 de ani la discoteca Edgo de langa Centrul comercial Atrium, cei doi luptatori K-1, invinuiti de comiterea crimei, Aurel Ignat si Mihai Pargaru, au fost eliberati din arest la domiciliu. Instanta a respins solicitarea procurorului pe caz de a-i pune pe cei doi sub control judiciar, cu aplicarea interdictiei de a parasi localitatea. Luptatorii K-1 au declarat ca vor reveni la antrenamente, scrie anticoruptie.md

Publicat:17.05.2019, 14:22

In ultimele trei luni, sedintele de judecata au fost amanate din diferite motive, cum ar fi starea de sanatate a procurorului sau a unora dintre avocati. Dosarul se afla inca la etapa de audiere a martorilor acuzarii. Mai multi martori au declarat in instanta, sub juramant, ca Aurel Ignat nu este cel care l-a omorat pe Sergiu Bejenari. Acestea au aratat ca sportivul a fost mai intai lovit in cap cu o bata de catre victima. In replica, Ignat ar fi incercat sa se apere si l-a lovit o data pe atacator, dupa care a fugit dupa Ivan Bejenari, fratele victimei. In acest timp, au venit in ajutor sportivii Mihai Pargaru si Eugen Deliu. Martori sustin ca dupa lovitura aplicata de Ignat, Bejenari s-a ridicatli a continuat sa participe la incaierare.

Bataia de la Discoteca Edgo a avut loc in noaptea de 18 spre 19 mai 2018. In urma altercatiei, au fost transportati la Spitalul de Urgenta Aurel Ignat, cu o plaga la cap, si Sergiu Bejenari, care a decedat peste saze zile din cauza loviturilor.

CITESTE MAI DEPARTE PE ANTICORUPTIE.MD