Oraselul Europei va fi deschis in gradina publica din centrul capitalei. Acolo veti putea gusta bucatele traditionale din diferite tari europene, dar si afla mai multe despre cultura acestora. Evenimentul incepe sambata si va dura 2 zile, a declarat ambasadorul UE la Chisinau, la emisiunea “O seara perfecta”.

Publicat:10.05.2019, 16:01

Oraselul isi va deschide usile sambata la amiaza, a povestit ambasadorul UE la Chisinau, Peter Michalko, fiind invitat la emisiunea “O seara perfecta”. Vizitatorii se vor delecta cu muzica buna, filme in aer liber, dar si bucate si bauturi traditionale din diferite tari. 

Oraselul Europei, organizat in Gradina Publica, va fi deschis timp de doua zile. La eveniment va participa si ambasadorul UE, care de un an si jumatate ocupa aceasta functie si locuieste in Moldova. 

Peter MICHALKO, AMBASADORUL UE LA CHISINAU: “- Pentru mine este o ocazie foarte buna de a cunoaste oameni noi, tari noi.“

La Chisinau, ambasadorul UE locuieste impreuna cu sotia sa. 

Miroslava MICHALKO, SOTIA AMBASADORULUI UE LA CHISINAU: “– Imi place sa fiu alaturi de sotul meu si sa-l ajut. Imi place Moldova. Oamenii sunt minunati. Seamana la caracter cu oamenii din Slovacia. Sunt draguti. “ 

Peter Michalko a devenit ambasadorul UE la Chisinau in septembrie, 2017.