Ploile din ultima perioada i-au distrus hectare intregi de vita de vie. Este situatia in care s-a pomenit un agricultor din Basarabeasca. Barbatul spune ca a ajuns in culmea disperarii si ca va incerca sa ceara ajutor de la Guvern.

Publicat:14.07.2019, 08:23

Ion TERPAN, AGRICULTOR: "Noi trebuie repede, in 10 zile, sa solutionam problema, pentru ca sa nu apara boli si sa salvam macar butucii.“ 

Barbatul se plange ca furtuna de la inceputul lunii i-a distrus aproape sapte hectare de vita de vie. Acum, agricultorul se ingrijoreaza ca strugurii se vor strica chiar pe butuci si nu va avea recolta. 

Ion TERPAN, AGRICULTOR: “ - Iata, aceasta a fost lovita de grindina. Ce sa salvam de aici, nici nu stim.”

Barbatul spune ca pentru inceput va instala stalpi din lemn, care sa reziste macar pana la toamna. Pagubele create de ploi au ajuns la 700 de mii de lei. 

Gheorghe MATCO, PRESEDINTELE GOSPODARIEI TARANESTI, BASARABEASCA: “-Au fost puse la pamant zece hectare de vita de vie, au fost stricati stalpi si butuci. Este nevoie de o munca foarte mare pentru a restabli totul." 

Totodata, agricultorul spune ca se va adresa reprezentantilor Guvernului pentru a cere ajutor material. In aceeasi localitate, mai multe hectare de porumb si floarea soarelui au fost afectate.