Politistul care acum doi ani a violat o minora la Orhei, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare.

Publicat:17.05.2019, 09:47

Potrivit procurorilor, prima instanta l-a condamnat pe inculpat la 5 ani de inchisoare luand in consideratie doar cazul cand politistul a violat adolescenta in varsta de 16 ani.

Nemultumiti de decizia primei instante, procurorii au contestat decizia, astfel acesta a mai primit doi ani de inchisoare pentru ca a fost complice cand doi consateni de ai sai au violat peste cateva zile pe aceeasi minora.

Astfel, prin decizia Curtii de Apel Chisinau, apelul procurorilor a fost admis, iar inculpatul a fost condamnat in total la 7 ani de inchisoare, cu executare. Decizia este executorie, insa cu drept de recurs ordinar la Curtea Suprema de Justitie.

Crima a avut loc in noaptea de 22 spre 23 iulie 2017, la discoteca din satul Pelivan, cand invinuitii, care se cunosteau cu victima, au ademenit-o in automobilul unuia dintre acestia sub pretextul de a merge acasa. Ulterior acestia au abuzat sexual minora. Totul s-a intamplat in prezenta celui de-al treilea complice, care se afla la volan si care s-a dovedit a fi politist in cadrul Inspectoratului de politie Orhei. 

In cadrul anchetei procurorii au stabilit ca, patru zile mai devreme, victima a fost abuzata sexual si de catre acel politist, care a invitat minora la intalnire. Sub pretextul ca ar avea de examinat o plangere, acesta a dus fata la Inspectoratul de politie din Orhei, unde a violat-o in biroul sau de serviciu.

Declaratiile minorei s-au confirmat, astfel, la o saptamina de la arestarea celor doi locuitori ai satului Vatici, acuzati de viol, procurorii au retinut si politistul, fiindu-i incriminate doua capete de acuzare: viol si complicitate la comiterea violului.

Politistul a fost eliberat din functie imediat dupa retinere, iar pana la pronuntarea sentintei s-a aflat in arest.

Ceilalti doi agresori au fost condamnati, in toamna anului 2017, la cate 4 ani inchisoare, cu suspendare, dupa ce si-au recunoscut integral vina si au solicitat judecarea cauzei in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.