Renumitul umorist si scriitor, Tony Hawks, autorul bestseller-ului “Tenis cu moldovenii”, vine la Chisinau. Acesta organizeaza un concert caritabil, la care vor participa artisti autohtoni, iar Hawks va povesti cum a reusit sa-i provoace pe fotbalistii moldoveni sa joace o partida de … tenis. Banii adunati vor ajunge la copiii unui centru de reabilitare din capitala.

Publicat:16.05.2019, 21:21

Asa arata un exercitiu de comunicare prin muzica cu picii, care au deficiente de dezvoltare.  

La acest centru de reabilitare l-am gasit pe Petru. La doar cinci luni, baietelul a suferit o trauma, care nu l-a lasat sa se dezvolte la fel ca si alti copii, iar, prin urmare, a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala. Activitatile il ajuta, totusi, sa studieze lumea inconjuratoare. 

Cristina, MAMA: “ S-a acomodat. E mai sigur pe miscarile lui”

Iar Matei, care de la nastere are sindromul Down, este pasionat de pian.

Desi, este fericita pentru baietelul sau, mama lui Matei spune ca este nevoita sa vina aici tocmai de la Rezina. Asemenea centre sunt putine in tara noastra, spune femeia.

Tatiana, MAMA: “Ne invatam cum sa lucram cu copii” 

Ghidati de psihopedagogul, Ana Marinova, copiii invata sa-si exprime emotiile prin gesturi si mimica.

Ana MARINOVA, PSIHOPEDAGOG: “Facilitam comunicare cu copii, se dezvolta gandirea atentia, sistemul nervos.”

Activitatile au loc la centrul de reabilitare “Tony Hawks”, din capitala. Umoristul si scriitorul britanic a devenit cunoscut mai ales dupa ce a publicat cartea “Tenis cu moldovenii”, pe baza careia apoi a fost filmata o pelicula.

Tony Hawks a ajuns pentru prima data in Moldova in 1998, in urma unui pariu.

Maine, Tony Hawks va ajunge la Chisinau. Acesta organizeaza un concert, la care vor participa artisti autohtoni, dar si vedete de peste hotare.

Banii colectati in urma vanzarii biletelor vor fi investiti intr-o sala de reabilitare, ce urmeaza sa fie amenajata in cadrul centrului.

Anual, centrul “Tony Hawks” este frecventat de peste 600 de copii.