Seful Inspectoratului National de Patrulare si-a dat demisia. Marin Maxian a facut anuntul, dupa ce a prezentat raportul de activitate al institutiei pentru ultimele 6 luni, in fata a zeci de politisti. Prezent a fost si Ministrul de Interne, Andrei Nastase.

Publicat:12.07.2019, 19:31

Inainte sa paraseasca scena, Marin Maxian a primit flori si a fost aplaudat de colegi.

Fostul sef al INP nu a vorbit despre motivele, care l-au facut sa demisioneze, dar mentioneaza ca nu a fost presat de nimeni.

Marin MAXIAN, SEFUL DEMISIONAR AL INP:“ - Este o decizie a mea personala.

- Cu ce o sa va ocupati mai departe, ramaneti in politie?

- O sa vedem ce oferte are ministrul el este angajatorul meu!

- Poate va vedeti un sef la IGP?

-Nu!”

Venit sa asculte raportul de activitate al INP, Ministrul de Interne a vorbit in fata politistilor si i-a indemnat sa ia exemplu de la colegii din statele europene. In primul rand, sa faca sport, a spus Nastase, care a promis ca o sa mearga si el la sala de forta.

La prima intalnire cu noul lor sef, politistii au avut intrebari, dar si propuneri pentru ministru.

"Dumnevoastra ati dat exemplu de politistii din Germania. Haideti sa modificam si noi legea ca sa putem aplica mai multe mijloace si sa contracaram diferite situatii. - Noi suntem limitati in actiuni cum sa procedam daca soferul se incuie in masina.”

Intalnirea a avut loc la Palatul National, unde au venit politisti din intreaga tara. In prezent, functia de sef la INP ramane vacanta si urmeaza sa fie anuntat un concurs pentru a numi o alta persoana in fruntea institutiei. Marin Maxian a ocupat fotoliul la inceputul acestui an. El a preluat functia, dupa ce Liviu Baziuc a fost numit sef al Directiei audit public intern al Inspectoratului General al Politiei.