Zeci de masini au fost parcate in aceasta seara in Piata Marii Adunari Nationale, unde soferii au protestat fata de scumpirea carburantilor. Conducatorii auto nu inteleg de ce trebuie sa achite mai mult pentru benzina si motorina si cer explicatii de la autoritati. Luni, acestia ar urma sa depuna o petitie la guvern si ANRE.

Publicat:17.05.2019, 20:27

Oamenii sunt revoltati ca majorarile operate de retelele de alimentare nici macar nu au fost justificate.

Ca sa isi arate indignirea, acestia s-au adunat in centrul orasului, manifestand pasnic.

In general, preturile la combustibil se calculeaza in functie de costul carburantilor pe piata internationala, valoarea accizelor modificate anual si devierile care au loc periodic la cursul valutar.

Acum doua zile, statiile de alimentare au afisat la panouri preturi mai mari la combustibil. Astazi, benzina se vinde cu un leu si 10 bani mai mult, iar motorina este cu 85 de bani mai scumpa. Cifrele difera de la o benzinarie la alta, intrucat petrolistii isi stabilesc singuri preturile, dupa ce ANRE a incetat sa le mai plafoneze din luna martie curent. In iunie 2018, soferii au mai protestat in centrul orasului, blocand strada Puskin pret de 40 de minute si cerand ieftinirea benzinei si motorinei.