Google+

Fa-ti EUROPA ACASA! De la stomatolog, in coma. Povestea lui Lilian, copilul schilodit de medici. Dentistul, inca nepedepsit

Fa-ti EUROPA ACASA! De la stomatolog, in coma. Povestea lui Lilian, copilul schilodit de medici. Dentistul, inca nepedepsit
Embed:

Sistemul medical de la noi e inca destul de bolnav si, din cate vedem, nu i se adinistreaza tocmai cel mai corect tratament. Sunt multe cazuri cand pacientii ies din cabinetele medicilor mai bolnavi decat au intrat. Malpraxisul e un cuvant pe care il auzim tot mai des rostit de familiile unor persoane schilodite in urma greselilor medicale. Si totusi, termenul, ramane in afara legislatiei, iar cei care au distrus vieti nu pot fi pedepsiti.

 

A mers la stomatolog ca sa-si trateze o problema mica, iar acasa a fost adus aproape in sicriu. I s-a intamplat unui copil de 10 ani din Chisinau care isi duce acum zilele intre viata si moarte. Medicul care l-a schilodit pe viata isi face in continuare meseria, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Intre timp,  mama baiatului, lupta pentru fiecare secunda din viata lui si e gata sa mearga pana la capat pentru ca medicul care i-a luat fiul de pe picioare sa raspunda pentru greseala sa. 

 

"Eu mainile jos nu le las. Mananc pietre de pe drum si merg mai departe."

 

Curajoase cuvinte pentru o femeie calcata in picioare de soarta. Acum 4 ani gusta din plin din viata de familie, isi vedea, deja, baiatul mare si pus la casa lui. Lilian isi dorea sa devina forbalist asa ca visele lor erau mari.

 

Acum Lilian arata asa. La 10 ani cantareste 20 de kilograme. Practic nimic nu mai aminteste de copilul vioi care era candva. Este imposibil sa-l privesti si sa nu-ti scape o lacrima. Mama baiatului nu isi pierde insa speranta, iar fiecare miscare a lui Lilian este un nou succes pentru ea.

 

Virginia CALDARARI, MAMA INDURERATA: "La noi a aparut o reactie oarecare - clipeste din ochi." 

 

Dupa 4 ani de la vizita la stomatolog, Lilian este tintuit la pat si continua sa manance doar prin sonda.

 

Femeia este sigura ca medicii sunt cei vinovati, mai ales ca i-a avertizat ca baiatul este alergic.

 

Virginia CALDARARI: "Lasa ca am mai vazut noi cazuri de acest fel. Asa mi-a raspuns atunci medicul"

 

Medicul care i-a administrat anestezia baiatului, Ludmila Ojog de la Stomatologia Republicana din Chisinau munceste tot acolo. Toate cercetarile facute in tara au scos-o nevinovata. 

 

Mama baiatului insa, continua sa sape ca sa gaseasca adevarul. Acum asteapta rezultatele expertizei internationale. 

 

Cazul lui Lilian nu este singurul. Acum doi ani un baiat de 13 ani a murit practic in mainile medicilor. S-a intamplat la spitalul pentru copii Emilian Cotaga din capitala, in urma unei simple operatii de extirpare a amigdalelor. 

 

In 2012 pentru aceasta familie a fost, parca, sfarsitul lumii. O durere infinita, pe care numai o mama care si-a pierdut copilul o poate intelege. 

 

Lucia DITA, MAMA: "Daca avem o ora libera mergem la cimitir."

 

La intrarea in apartamentul familiei Dita, arde mereu o lumanare, iar casa e plina de pozele lui Sorin. Tot ce-si doresc acum acesti parinti este ca medicii sa plateasca pentru fapta lor.

 

"Ei au modificat si datele, au ascuns fisa de internare."

 

Atunci, concluzia comisiei, care a investigat decesul copilului era urmatoarea: medicul care a efectuat anestezia, Petru Negru, este vinovat de decesul copilului.

 

Acelasi medic i-a administrat anestezic si unui copil care a decedat in 2005 dupa o operatie efectuata tot la spitalul Emilian Cotaga.

 

Dupa doua astfel de cazuri, medicul lucreaza tot acolo. Justitia l-a scos basma curata. 

 

La astfel de nenorociri asistam in ultima perioada tot mai des. Un copil de numai opt ani a murit dupa ce stomatologul i-a administrat anestezic in raionul Rezina.

 

Alti doi copii de 4 luni si 2 ani au murit, dupa ce li s-a administrat un vaccin.Ambianta()Pana la urma, unicii care reusesc sa-si faca dreptate sunt cei care au indraznit sa mearga la CEDO. Aceasta femeie a fost despagubita cu 6 mii euro pentru ca i s-au facut publice datele confidentiale.

 

Pentru malpraxis, insa, niciun medic nu a fost pedepsit. Cei acuzati de greseli profesionale pot fi numarati pe degete, dar nu platesc pentru asta tocmai din cauza ca malpaxisul nu este reglementat in nicio lege. Iar Colegiul Medicilor este nefunctional in Moldova. Ministrul Sanatatii sustine ca avem lucruri mai importante de facut.

 

Andrei USATII, MINISTRUL SANATATII: "S-au intamplat multe lucruri nu putem sa realizam legea malpraxisului cand nu aveam nici cu ce lucra in general, in institutiile medicale."

 

Potrivit unui Eurobarometru privind erorile medicale, 23 la suta din europeni au fost, la un moment dat, victimele unei erori medicale.

 

Cristina GHEICEANU, REPORTER PRO TV: "Am incercat sa aflam cati pacienti au avut de suferit in urma greselilor facute de medici, la noi in tara, dar nu am reusit. Nimeni nu si-a dat silinta sa faca un studiu despre oamenii care si-au lasat viata in mainile medicilor.

 

In schimb, in tara noastra, exista o companie care ii asigura pe medici in caz de malpraxis. Administratorii, insa, au refuzat sa ne ofere orice fel de informatii. In Europa lucrurile stau atfel, iar primul lucru pe care il face orice angajat al unei institutii medicale este sa se asigure de malpraxis, un lucru obligatoriu in tarile din Uniunea Europeana. Un medic din Moldova care a lucrat patru ani in Franta ca anesteziolog ne-a povestit despre experienta sa de acolo. 

 

Veceslav SAVAN, MEDIC ANESTEZIOLOG: "Acolo chiar daca femeia de serviciu a spalat podeaua si nu a pus semnul ca podeaua este umeda, iar cineva a alunecat si a cazut. Asta este malpraxis."

 

Singurele prevederi care se refera la greselile medicilor se contin in Codul Penal. Astfel, daca fapta medicului a dus la decesul pacientului sau la vatamarea grava a sanatatii, el este pedepsit cu inchisoare de pana la 3 ani. Cei mai duri la acest capitol sunt americanii. Acolo, familiile victimelor primesc despagubiri de milioane de euro platite de spital sau firmele de asigurari. Asta a dus la schimbarea atitudinii medicilor fata de pacienti si fata de meseria lor. Cine greseste, plateste! Anual, in SUA, pentru procesele de malpraxis se atesta pierderi de peste 4.5 miliarde dolari. In Moldova, nici atunci cand moare un om, iar culpa medicala e evidenta, nu se vorbeste de malpraxis.

Ai vazut, ai fotografiat sau ai filmat o bucatica de Europa in Moldova? Stii pe cineva care ne poate servi drept exemplu? Sau dimpotriva, ai gasit lucruri care arata ca inca avem probleme grave si drumul spre Europa este lung si anevoios? Arata-le tuturor! Foloseste formularul de mai jos ca sa ne trimiti fotografii, imagini video sau pur si simplu informatii despre toate aceste lucruri. Astfel, ne vom face impreuna Europa la noi acasa!

Comentarii

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.protv.md acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
 • wwwwwwwwww (04.10.2014 20:08)
  Coruptie mare in universitatea de medicina care scot ne profesionisti cu note cumparate si iar coruptie in justitie care papa toata dreptatea pentru bani si nu vedem un arestat
 • jnu din chisinau (04.10.2014 20:11)
  Intrebati arabii care invata la noi la medicina si va vor spune cite sute si mii euro platesc mita profesorilor. Catast rofa!!!
 • Eu (04.10.2014 20:28)
  Copilul meu de 1,5 ani avea probleme la dinti si trebuiau tratati. Seara, aproape de ora sase am fost la medicii de la Stomatologia Republicana si mi/au spus ca trebuie sa tratam dintii cu anestezie totala si m-au trimis la Ojog. Ea neexaminind copilul mi-a spus ca a doua zi la orele 2 ii face anestezie si mi-a dat lista cu ce trebuie sa pregatim. In lista era scris printre altele ca e nevoie si de analiza singelui. I-am spus ca nu cred ca voi reusi sa aduc si analiza fiindca e putin timp, iar ea mi-i raspuns ca ce nu stii cum se rezolva toate in ziua de azi. Dupa asta am venit acasa si am citit cine e Ojog si-am renuntat sa mergem la ea.
 • Multumiti guvernantilor iresponsabili, inca o dovada ca nu le pasa de cetateni (04.10.2014 20:29)
  Atata timp cat nu vor fi pedepsiti si amendati drastic, medicii iresponsabili nu-si vor schimba atitudinea, pana atunci Dumnezeu cu mila pentru bietii moldoveni si nu le mai dati bani banditilor astora de pseudo medici.
 • Nadia (04.10.2014 20:34)
  Multumesc reporterilor care muncesc ca sa arate cel putin o mica parte din cruda realitate din Moldova
 • dreptate (04.10.2014 20:38)
  criminalul, a ucis 2 copii! inchis!
 • PARLAMENTUL AIE MOLDOVENESC E CEL MAI SCUMP SI INUTIL DIN EUROPA!!!!!!!!!..............SA OBLIGE SPITALELE SA SE ASIGURE DE MALPRAXIS-SA DECLARE PRIN LEGE TAXELE DIN SCOLILE PUBLICE-SA FACA LEGI CONTRA FIRMELOR DE CONSTRUCTIE CE KIDANESC PE MUNCITORI-SA A (04.10.2014 20:40)
  PARLAMENTUL AIE MOLDOVENESC E CEL MAI SCUMP SI INUTIL DIN EUROPA!!!!!!!!!..... .........SA OBLIGE SPITALELE SA SE ASIGURE DE MALPRAXIS-SA DECLARE PRIN LEGE TAXELE DIN SCOLILE PUBLICE-SA FACA LEGI CONTRA FIRMELOR DE CONSTRUCTIE CE KIDANESC PE MUNCITORI-SA ASIGURE DEPOZITELE DEPONENTILOR DIN BANCI CU CITE 1000.000 EURO LA FEL CA IN EUROPA.............. ..................SA VAD CE PARTID POLITIC NE VA FACE ASA PROMISIUNI!!!!!!!!!! !!!.....NIMENI NU O VA FACE CACI SUNT NISTE HOTI CU TOTII
 • radius (04.10.2014 20:43)
  RISURI NU MEDICI,IN TOATA ZIUA MOR OAMENII DIN CAUZA LOR
 • ION (04.10.2014 20:53)
  Medicii tot sunt oameni, si deasemenea se gresesc...
 • antonfreka (04.10.2014 21:15)
  La cite greseli de ortografie ati comis ,gindesc ca si pe voi forbalisti din protv va doare in cot de aceste probleme, fie, dar cum poate un ministru al sanat. sa afirme asa ceva , el pentu ce p**a ... primeste bani, inca o dovada ca in ultimii ani nu sa facut nimic in aceasta tara pentru oamenii de rind, si totusi nu e vorba de bani sau echipament medical, este vb. de Negligenta, nerespectare normelor deontologice de neprofesionalism . acest Usatii incompetent la gunoi cu el... aceste situati pot fi solutionate doar prin luarea de atitudine , mai clar ar fi ( voi protv zaibitii la cap , pe toti , pina nu se va face dreptate , si detalii cit mai multe ... despre acesti criminali
 • ATENTIUNE NATIUNE ! (04.10.2014 22:11)
  Oamenii din Moldova intentionat sunt tinuti in incultura, se doreste o populatie inculta si bolnava, care sa nu puna prea multe intrebari ..... Mai oameni buni, deschide-ti ochii, petecul asta de pamant este cat un judet dintr-o tara mare. Au intrat miliarde, deci deja nu mai vorbim de milioane, ci de miliarde de euro ajutor din UE, v-ati intrebat unde sunt acesti bani, cine a pus mana pe ei si cum ii foloseste, ca populatia tot saraca e, fara locuri de munca, spitalele antice si rapanoase, scolile vai mama lor, in ce s-au investit acesti bani ?? R Moldova era departe cu atatea miliarde de euro daca avea la conducere un patriot si nu patri HOT, care sa investeasca, sa construiasca, sa creeze locuri de munca, sa modernizeze spitalele si scolile etc. Iar o sa cenzurati comentariile, bolsevicilor cu mentalitate de comunisti prosti !!!
 • victor (04.10.2014 22:14)
  Am o propunere sa spunem pe nume la medicii incopeteni din cauza carora au murit oamenii,ca de exemplu Doctorul dentist OJOG de la policlinica republicana cind auziti de ea fugiti de rupeti pamintul ca ea o sa va omoare
 • pentru Victor (04.10.2014 23:02)
  Victor, solutia nu este ca oamenii sa fuga mancand pamantul cand aud de spitale si anumiti doctori. Solutia e sa fie trasi la raspundere toti doctorii criminali si cei care asteapta bani de la pacienti ca sa-i trateze,cand o sa-i bage la inchisoare o sa fie lumea multumita si poate ca de frica puscariei o sa-si faca treaba cu responsabilitate.
 • dada (04.10.2014 23:08)
  dala-n ki..... m..... deam si doctori mai avem mai bine stiu ca dau peste hotare cu 100 de euro mai mult da stiu ca traiesc da nu ma omoara un timpit de doctor cu acte cumparate apoi iese nevinovat debilizm
 • MDA (04.10.2014 23:08)
  Ludmila Ojog, daca era copilul meu, maturam cu tine tot spitalul dupa care iti scoteam toti dintii din gura FARA ANESTEZIE, ai avut noroc ca n-a fost copilul meu cel pe care l-ai lasat leguma, criminaloooooo!! Parintii sa mearga pana-n panzele albe sa-i faca dreptate copilului, nu va lasati, cautati si tratament pentru baietel, cereti ajutor international !
 • dadad (04.10.2014 23:09)
  magari da nu doctori porsi
 • Medic de familie sa (04.10.2014 23:55)
  un medic, un anestetic - fiti seriosi, sunt PROCEDURI OBLIGATORII de testare medicamentelor pentru reactii adverse si acestea sunt in prescrise in regulamentul administrarii grupei A de medicamente. daca nu sunt efectuate - vina medicului, altfel - decizia medicului autopsist si dosar penal la cazul.
 • док (05.10.2014 00:02)
  Nimic date concrete despre baiatu de la stomatolog,ce ia administrat?dupa 4 ani tu faci expertiza ca a fost o oarecare alergie?deci inca nu se stie cert de la ce este?in locul doamnei doctor as apele in judecata pentru invinuiri neadecvate.
 • SS (05.10.2014 00:55)
  Omorâți toți. Dacă statul nu face justiție - o va face poporul. Dar poporul la juma de cale nu se oprește.
 • olga888 (05.10.2014 01:26)
  medicul nu are voie sa greseaska!Daca a gresit sa fie dat afara din spital,cel putin!
 • De medic (05.10.2014 07:04)
  Nu criticati atat. Greseli in medicina s-au facut se fac si se vor face. La Moldova tara cea mai saraca din Europa nivelul asistentei medicale este cu mult mai bun daca luam in consideratie finantarea medicinei. Am lucrat multi ani medic in Anglia. Greseli se fac si acolo necatind la sumele enorme care se investesc in medicina.
 • vera (05.10.2014 07:51)
  Dr.ojog sa aduca copilul la strea sanatoasa,asa cum a fost adus la spital sa suporte toate cheltuielile pentru tratament,sa-l duca peste hotare sa faca totul pentru tratarea copilului
 • rav (05.10.2014 08:46)
  de ce nu merge video pe iphone doua zile merge vreo doua nu si tot asa
 • Dexter (05.10.2014 08:48)
  Medicii isi justifica incopetenta prin salarii mici.Dar ei au devenit medici fiindca au simtit ca asta e menirea lor sau au vazut case si masini luxoase la unii medici si s-au gandit ca aici le este rostul.Studentii care se duc la medicina nu stiu la ce se duc?Nu stiu ca medicii au salarii mizere?Daca au dorit bani trebuia sa devina bancheri,judecatori sau politicieni.Dar ei aveau un plan B.MITA,MITA si iar MITA.Prin spaga isi recupereaza ei banii.Cand va alegeti profesia ganditi-va ce vreti de la viata.Daca numai bani,atunci nu medicina e calea.
 • fuuuuuuuu (05.10.2014 09:21)
  Anestezista asta nu i-a facut copilului un test de alergie?Cine stie ce doza i-a facut de-a ramas bietul copil asa, inconstienta criminala, lipsa de profesionalism. Daca nimerea peste un parinte cu caracter, o nimicea, eu ii faceam doza tripla de anestezic, o lasam sa vad daca mai misca si iar ii mai bagam o doza pana o lasam cum l-a lasat ea pe copilas. Oare nenorocita asta doarme linistita noaptea stiind ca a nenorocit un copil si cine stie cati altii ???
 • geka (05.10.2014 09:25)
  Acasta ,,doctorita,,mai munceste inainte ati vazuto ,feritiva sa ajungeti la ea ,sa plateasca tot tratamentul la copil animala de ea,sa pateasca si copii ei asa sa dea Dumnezeu
 • geka (05.10.2014 09:25)
  Acasta ,,doctorita,,mai munceste inainte ati vazuto ,feritiva sa ajungeti la ea ,sa plateasca tot tratamentul la copil animala de ea,sa pateasca si copii ei asa sa dea Dumnezeu
 • ppp (05.10.2014 09:39)
  Doamne fereste-ne de asa medici.Mama care spune ca baiatul era alergic, de ce a permis sa i se faca anestezie fara niste investigatii in prealabil ? Anesteziile sunt foarte periculoase, inclusiv cele dentare, in gura, la nas, ochi, sunt aproape de creier, unii spun ca si extractia anumitor masele, ca cea de minte, sunt foarte periculoase.......gr ija mare cu anesteziile!Acest medic este incompetent daca a fost avertizat, dar totusi i-a facut anestezia pe propria raspundere, sa plateasca!
 • (05.10.2014 12:29)
  credca o judecata buna ar fi atunci, cand pacientii nu se vor mai adresa ci va fugi auzind doar de numele ei, o alta judecata nu mai tre, ea singura si-a facut-o
 • of (05.10.2014 12:53)
  Mai bine ati scri cum putem sa ajutam aceasta familie..e strigator la cer...!!!
 • Joric (05.10.2014 14:11)
  rasurile societatii
 • PENTRU JORIC (05.10.2014 15:09)
  SA INTELEG CA TI-AI SPUS NUMELE?
 • (05.10.2014 15:24)
  SCUMPA MEA TU STII IN SUA CINE SUNT MEDICII SI CITI BANI PRIMESC?NU TE FA DESTEAPTA CU MICROFONUL IN MINA FACIND EUROPA ACASA,DAR FA MEDICINA INVATA APOI AI SA VORBESTI DESPRE LUCRURI CARE NU LE STII... SI NU LE STAPINESTI BINE ,CU TOTII NE-AM INVATAT SA INVINUIM LA STINGA SI LA DREAPTA FARA A AVEA CUNOSTINTA DE CAUZA.
 • (05.10.2014 15:32)
  SCUMPA MEA TU STII IN SUA CINE SUNT MEDICII SI CITI BANI PRIMESC?NU TE FA DESTEAPTA CU MICROFONUL IN MINA FACIND EUROPA ACASA,DAR FA MEDICINA INVATA APOI AI SA VORBESTI DESPRE LUCRURI CARE NU LE STII... SI NU LE STAPINESTI BINE ,CU TOTII NE-AM INVATAT SA INVINUIM LA STINGA SI LA DREAPTA FARA A AVEA CUNOSTINTA DE CAUZA.
 • (05.10.2014 15:43)
  SOLUTIA PROTV PENTRU MEDICII DIN MOLDOVA:ARSI PE RUG PENTRU MALPRAXIS,SA VEGHEZE LA CAPUL PACIENTULUI ,SA MANINCE DIN RAMASITELE PACIENTULUI ,SA PLATEASCA TRATAMENTUL PACIENTULUI IN CAZ DACA SUFERINDUL SE VA DESPARTI DIN ACEASTA LUME :SA-I TINA LUMINAREA , SA CHEME PREOTUL, SA CUMPERE SICRIU SI SA CINTE VESNICA POMENIRE.TOATE ACESTEA TTREBUIE SA LE FACA MEDICUL CA DOAR DE A DAT JURAMINTUL LUI HIPOCRATE IN FATA LUI PRO TV CHISINAU VIVAT RM IN FRUNTE CU INCOMPETENTII CARE VORBESC INCOMPETENT PE TEME FANTASTICE...
 • OLGA (05.10.2014 15:46)
  Fa-ti Europa acasa,cu cei care doar vorbesc incompetent despre "incompetenta",doar aici acum si doar cu cei de la PRO TV...
 • Fata (05.10.2014 18:25)
  Din pacate am si eu probleme de sanatate datorita medicilor si n-am putut demonstra ca ei sunt vinoveti. :(
 • n (05.10.2014 18:30)
  Bravo ! Mergeti mai departe ! Medicii trebuie pedepsiti !!!
 • linda (05.10.2014 18:47)
  protv,dati va rog un numar de telefon de la mama copilului care sta tintuit la pat din cauza anesteziei
 • noname (05.10.2014 22:12)
  pentru ION: da medicii tot sunt oameni..poate ca..pentru ca unii din ei sunt nu animale dar risuri..ca animalele au mai mare suflet si sentimente decit oamenii..dar NU Au voie sa greseasca..trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta..dar la greseli NU are dreptul.viata umana nui o jucarie pe care o poti invirti cum vrei tu..sa oprit gata restart nui mai faci..Inchipuieti tu..doamne fereste..in familia ta cineva pateste asa ceva din cauza malpraxisului unui medic..atunci tu ce reactie vei avea?vei fi tot asa de optimist? cind vei pierde pe cineva foarte drag tie..
 • alina (05.10.2014 22:34)
  cine cunoaste aceasta familie cu baetelul tintuit la pat dati varog un numar de telefon al familiei
 • sergiu (05.10.2014 22:50)
  medi cii tre bue sa treaca un ezamen in europa inainte de a intra la lucru..... prosti nu trebue angajati la lucru.....
 • eu (05.10.2014 22:59)
  Personal am vazut'o pe dna cu baietelul in brate in procuratura, si tare ma doare sufletul ca exista asa persoane care apara interesele unei distrugatoare de vieti, si mai tare distruge singurul gind, ca nu a fost aplicata nici macar o sanctiune. Putere tuturor parintor! A da, inca o afirmatie... Adevarul pe care il cautati atit de mult e la fundul oceanului
 • pedici (05.10.2014 23:09)
  medicii daca nu bea o sticla de vodca nu se apuca de lucru
 • lu (06.10.2014 12:41)
  renato usatii ajutati va rog acest copil,sau acei care au milioane ajutatil varog
 • eu (06.10.2014 16:45)
  Am fost cu trei copilaşi ai mei la stomatologia particulară "PODIAC" şi dna Iana" medic de copii"le-a introdus la toţi INFECŢIE.M-am chinuit şi eu şi ei jumate de an.Nu am cuvinte, o animală,nu om.
 • Unknow (06.10.2014 16:49)
  Am lucrat si eu medic in Moldova si acuma lucrez in instituție medicală din statele unite. Medicina noastră nici aproape nu ieste de medicina din statele unite. Da americanii au asigurări medicale care acoperă toate investigatiile si chiar fac cu mult mai multe investigatii de chit pacientul are nevoie ,numai in caz de o sa aibă de afacere cu judicata.dar daca se dovedește medicul ca a fost vinovat in cel mai bun caz pierde licența de medic ... Ce putem aștepta de la medicii de la Moldova ,nici nu au cu ce lucra si nici nu sunt pregătiți la nivel . Îmi pare nespus de rau de oamenii ce trăiesc in aceasta tara si de aceste femeii disperate ce caută dreptatea.
 • PENTRU FILAT !!!!! (07.10.2014 23:48)
  FILAT AJUTA COPILUL FIE-TI MILA !!!!

Fă-ți EUROPA ACASĂ!

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn