Festivalul de Film de la Cannes a debutat aseara. Prima pelicula prezentata nu a fost inclusa in selectia oficiala, dar s-a bucurat de un mare succes. La evenimentul, ajuns la editia cu numarul 72, mai multe vedete au stralucit pe covorul rosu.

Publicat:15.05.2019, 20:31

Purtand bustiera alba si o fusta despicata indraznet, Selena Gomez a fost o prezenta sic pe covorul rosu. Iar colega de platou din lungmetrajul “The Dead Don’t Die”, Tilda Swinton, si-a facut aparitia intr-o rochie argintie, lunga, impodobita cu cristale. Filmul regizat de Jim Jarmusch, proiectat in deschiderea festivalului, dar care este in afara competitiei oficiale - are o distributie de vis, care ii mai cuprinde pe Bill Murray, Adam Driver, Danny Glover si o “armata” de zombie condusi de Iggy Pop si Tom Waits.

„Ti-am spus ca o sa se termine prost."

Dintre membrii juriului - condus de cineastul mexican Alejandro Inarritu - a facut senzatie tanara Elle Fanning, intr-o rochie de culoarea piersicii impodobita cu o floare purpurie si frunze aurii la talie. Julianne Moore - prezenta obisnuita la Festivalul de la Cannes - a purtat o rochie verde.

A participat, de asemenea, la evenimentul de aseara si a fost rasfatata indelung de blitz-uri, Eva Longoria, intr-o rochie roz, care ii dezgolea si umerii. De astazi, incepe in forta competitia. Din selectie fac parte si castigatori la Cannes, precum Ken Loach, fratii Dardenne, Pedro Almodovar. Cel mai asteptat ramane, insa, noul film al lui Tarantino. “Once Upon A Time in Hollywood”, cu Leonardo di Caprio si Brad Pitt in rolurile principale.

„- Mainile mele sunt inregistrate ca arme mortale. Daca ajungem sa ne batem si, din greseala, te omor... ma duc la inchisoare.

- Oricine omoara pe cineva intr-o bataie se duce la inchisoare. Se numeste omucidere."

In competitia oficiala intra si filmul regizorului roman Corneliu Porumboiu, “La Gomera”, cu Vlad Ivanov, Catrinel Menghia, Rodica Lazar, dar si cativa actori spanioli in distributie.