Reprezentanta Moldovei la Eurovision, Anna Odobescu, nu s-a calificat in finala concursului muzical. Cea de a doua semifinala s-a desfasurat aseara la Tel-Aviv, unde alti zece concurenti au fost selectati pentru marea finala. Castigatorul marelui concurs va fi cunoscut sambata.

Publicat:17.05.2019, 14:56

Anna Odobescu a evoluat a treia in cea de a doua semifinala a concursului Eurovision. Intr-o rochie alba, creata de un designer autohton, moldoveanca a cantat piesa „Stay”. 

Interpreta, insa, nu a reusit sa se califice in marea finala. In ajunul concursului, Anna se afla pe al treilea loc de la capat in topul preferintelor caselor de pariuri. 

Si reprezentanta Romaniei Ester Peony a ratat finala concursului.

In schimb, alte 10 tari au trecut aseara de a doua semifinala. Este vorba despre Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaijan, Danemarca, Norvegia, Elvetia si Malta. 

Grupul celor cinci tari cu cea mai mare contributie financiara, din care fac parte Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia, vor merge direct in finala, alaturi de Israel, gazda concursului muzical.

Sambata vom afla cine este castigatorul celui mai asteptat concurs muzical din Europa. Moldova participa la Eurovision din 2005, cand a fost reprezentata de Zdob si Zdub, care s-a clasat pe locul 6. 

Pe parcursul anilor, au urmat: Natalia Barbu, Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, Pasha Parfeni si Geta Burlacu. Cel mai bun rezultat, insa, a obtinut SunStroke Project, care acum doi ani, a luat locul trei.