Scrisoarea de dragoste adresata de Tupac Shakur Madonnei este scoasa la licitatie dupa mai multe incercari ale cantareatei de a bloca vanzarea epistolei cu ajutorul justitiei, anunta platforma americana TMZ, scrie mediafax.ro

Publicat:13.07.2019, 12:44

Tocmai faptul ca Madonna apelat in instanta a crescut simtitor pretul scrisorii, astfel ca site-ul Gotta Have Rock & Roll, unde va fi pus in vanzare documentul, a anuntat ca licitatia incepe de la 100 de mii de dolari. Reprezentantii platformei de licitatii se asteapta ca pretul de vanzare sa ajunga undeva in jurul sumei de 300 de mii de dolari.

Tupac i-a scris din inchisoare cantaretei iar mesajul semnat de regretatul rapper pe 15 ianuarie, 1995 include dezvaluirea potrivit careia cei doi s-au despartit pentru ca ea este alba. ”Pentru tine, faptul ca esti vazuta cu un barbat de culoare nu iti afecteaza in niciun fel cariera, in orice caz, te-ar face sa pari mai deschisa si interesanta, dar pentru mine, cel putin cum simteam eu ca sunt perceput, as fi dezamagit jumatate dintre oamenii care m-au facut ceea ce sunt. Nu am vrut sa te ranesc”, scria Tupac.

Madonna a actionat-o in justitie pe fosta sa colaboratoare si prietena Darlene Lutz, incercand sa blocheze vanzarea. Dupa mai multe decizii judecatoresti si apeluri pierdute de cantareata americana, scrisoarea a ajuns la platforma de licitatii in luna iunie. Vanzarea va incepe pe 17 iulie.

O parte din incasari vor fi dedicate organizatiei breastcancer.org, Darlene fiind supravietuitoarea unui cancer la san.

Considerata una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numita si "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este si cel mai bine vanduta cantareata din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vandute in intreaga lume. In martie 2008, ea a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.

Shakur, autorul unor hituri precum "California Love" si "Ghetto Gospel", a decedat in 1996, la Las Vegas. Rapper-ul se afla pe scaunul pasagerului in masina proprietarului studioului de inregistrari Death Row, Marion "Suge" Knight, in momentul in care a avut loc un atac armat, in care si-a pierdut viata. Shakur si Suge au fost implicati intr-o cearta la un hotel din Las Vegas cu putin timp inainte de incident. In urma atacului, Tupac a murit, iar proprietarul studioului a fost trimis la inchisoare pentru incalcarea conditiilor de eliberare conditionata.

Dupa moartea artistului au fost lansate peste o duzina de albume, imaginea sa fiind aproape la fel de importanta precum cea a lui Che Guevara si Bob Marley.