Liderul PSD a fost condamnat luni la pranz la 3 ani si jumatate de inchisoare si ar urma ca in urmatoarele ore sa fie incarcerat.

Publicat:27.05.2019, 14:45

Instanta Suprema a confirmat luni, 27 mai, condamnarea data de prima instanta in cazul liderului PSD. pe 21 iunie 2018, un complet de trei judecatori de Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu in dosarul “DGASPC Teleorman”, care viza angajarea fictiva a Adrianei Botorogeanu si a Anisei Niculina Stoica.

Dragnea va fi inchis la Rahova

Liviu Dragnea va trebui sa mearga la inchisoare, el nemaiavand la dispozitie din acest moment decat caile extraordinare de atac. Dar, pana cand avocatii liderului PSD sa apeleze la aceste cai, Dragnea trebuie sa mearga dupa gratii. Presedintele Camerei Deputatilor ar urma sa ajunga chiar luni la penitenciarul de maxima siguranta Rahova.

Potrivit procedurilor, dupa incercerare ar urma o perioada de 21 de zile de carantina, timp in care se va stabili regimul de executare a pedepsei – semi-deschis sau deschis. Dragnea ar putea ramane in penitenciarul Rahova sau ar putea fi transferat in alta inchisoare.

Se mai asteapta redactarea mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea, mandat ce va fi trimis la Politia Capitalei pentru ca, in ipoteza in care Dragnea nu se preda de bunavoie, o echipa de politisti sa mearga acasa la el, la adresa din sectorul 1 al Capitalei, si sa-l ia pentru a-l duce la penitenciar.

Sursa: