Un barbat italian si doua ingrijitoare romance care lucrau la azilul de batrani „Ospedale Santo Spirito” din Cortemilia (Piemonte) au fost filmati in timp ce-i agresau pe batranii pe care trebuiau sa-i aiba in grija.

Publicat:12.07.2019, 17:20

In urma unor sesizari anonime, in caminul de batrani au fost instalate camere video ascunse care au surprins episoade repetate de abuz si violenta impotriva oaspetilor varstnici cu varste cuprinse intre 78 si 98 de ani, in multe cazuri neputinciosi si absolut incapabili sa se apere. Actiunile lor au fost filmate si acum toti sunt judecati pentru tratamente violente chiar pe baza imaginilor, a notat rotalianul.com.

Persoanele in varsta au fost in mod regulat palmuite si lovite, in unele cazuri impinse din scaunele cu rotile din care cadeau fara sa se poata ridica de la pamant de unele singure, ridiculizate si insultate. In cursul anchetei inceputa in octombrie anul trecut, au fost constatate peste cincizeci de cazuri de violenta. Cei trei angajati au fost trimisi in judecata pentru maltratare si ranire si declarati sub arest la domiciliu.