Compania UBER a anuntat ca lanseaza primul sau serviciu de ridesharing pentru microbuze in Europa.

Publicat:17.05.2019, 12:30

Potrivit Euronews, Ucraina este tara in care se lanseaza acest serviciu in premiera in Europa, mai exact in Kiev.

Ținta Uber pare sa fie un serviciu care exista deja pe piata locala, cel al unor microbuze galbene care pot fi oprite de pasageri prin simpla atentionare cu mana a soferului.

UberShuttle opereaza deja in unele orase, precum Cairo.

Potrivit Euronews, sistemul de transport din Kiev se bazeaza aproape in totalitate pe o retea privata de autobuze, “marshrutkas”, care insa nu sunt foarte accesibile ca pret pentru multi locuitori.

Pretul unui bilet al microbuzelor care circula in prezent in Ucraina este de aproximativ 30 de eurocenti, in timp ce salariul mediu este de circa 350 de euro. Autoritatile au promis in urma cu mai multi ani ca vor repara autostrazi si ca reforma sistemul de transport.

Cativa oficiali ai ambasadei SUA din Ucraina, alaturi de reprezentanti ai guvernului ucrainean, au participat la inauguarea serviciului Uber, iar ministrul Transporturilor a postat pe Twitter mesajul ca Ucraina devine un centru al ”inovatiilor digitale”.

UberShuttle va opera deocamdata intr-un program pilot pe 4 rute din Kiev, la un pret cuprins intre 0,5 eurocenti si 1 euro - in functie de distanta.

Sursa: Euronews