Militanti din gruparea al-Shabaab au atacat sambata un hotel din orasul somalez Kismayo.

Publicat:13.07.2019, 17:30

Cel putin 26 de persoane au fost ucise si 56 ranite in atacul militantilor islamisti din gruparea al-Shabaab asupra unui hotel din orasul-port Kismayo, din sudul Somaliei, a anuntat sambata presedintele regiunii semiautonome Jubaland, transmit AFP si dpa.

“Douazeci si sase de persoane au fost ucise in atac si 56 au fost ranite. Printre cei ucisi figureaza cetateni straini: trei kenyeni, un canadian, un britanic, doi americani si trei tanzanieni. Sunt si doi cetateni chinezi raniti”, a declarat presedintele Ahmed Madobe intr-o conferinta de presa.

Atacatori inarmati au luat cu asalt hotelul vineri, dupa un atentat sinucigas in interiorul cladirii, apoi indivizii s-au baricadat in hotel, a declarat ofiterul de politie Mohamed Hussein, care a adaugat ca cinci dintre ei au fost ucisi in asaltul care a urmat. Un alt oficial local a mentionat ca este posibil ca mai multi atacatori sa fi scapat in timpul asediului.

Gruparea terorista al-Shabaab a revendicat atacul la Radio Andalus, un post in favoarea insurgentilor, in timp ce incidentul era inca in desfasurare.

Printre cei ucisi se numara o proeminenta activista somaleza, Hodan Nalayeh, si sotul ei, potrivit unui om politic care a supravietuit atacului. Nalayeh, nascuta in Somalia, dar care detinea si cetatenie canadiana, era jurnalista si producatoare de televiziune. Ea se intorsese recent in Somalia.

Al-Shabaab, care are legaturi cu reteaua fundamentalista sunnita Al Qaida, controleaza portiuni mari din centrul si sudul Somaliei, comitand cu regularitate atacuri care vizeaza fortele de securitate si civilii.