Un post TV din Rusia a publicat o noua inregistrare care surprinde aterizarea de urgenta a avionului Sukhoi SuperJet 100 pe Aeroportul Sheremetievo din Moscova. Accidentul aviatic de pe 5 mai s-a soldat cu moartea a 41 de persoane.

Publicat:16.05.2019, 14:57

Pe inregistrarea video difuzata de canalul NTV se vede mai clar cum aeronava SSJ100 sare de pe pista dupa prima atingere, inainte de a lua foc.

Anchetatorii au in vedere mai multe ipoteze, inclusiv o calificare necorespunzatoare a pilotilor. Un expert in aviatia a relatat presei ruse ca Denis Evdokimov, capitanul aeronavei, nu ar fi avut experienta in aterizarea fara autopilot (pilotul automat), adica in asa numitul mod direct, relateaza Daily Mail.

Se pare ca fulgerul care a lovit aeronava la cateva minute de la decolare a facut nefunctional modul ”autopilot”. Cei doi piloti ar fi facut greseli elementare cand au incercat sa aterizeze ”manual”, sustine sursa citata.

Specialisti rusi in aviatie atrag atentia asupra unei dependente exagerate de ”autopilot”, problema pe care companiile aeriene trebuie sa o confrunte.

Cei doi piloti sunt acuzati de unii experti ca au aterizat la un unghi prea ascutit si ca nu au incetinit viteza aeronavei dupa ce aceasta a atins pista. Investigatorii incearca sa afle care dintre cei doi piloti s-a aflat in spatele acestor decizii, relateaza publicatia britanica, citand Kommersant.

Sursa: Daily Mail