Sediul unei televiziuni din Ucraina a fost atacat cu un lansator de grenade. Doi indivizi ar sta in spatele incidentului, pe care politia l-a calificat drept un atentat terorist. Intrucat totul s-a intamplat noaptea, nimeni nu a fost ranit.

Publicat:13.07.2019, 17:38

Era trecut de ora 3 dimineata, cand oamenii care locuiesc in apropierea sediului au sunat la politie, spunand ca au auzit o bubuitura. Camerele de supraveghere au surprins momentul in care doi indivizi, care se aflau vizavi de cladire, au tras dintr-un lansator de grenade, iar apoi a aparut o flacara. Echipe de politisti si genisti au ajuns imediat la fata locului. 

“Politistii au incercuit zona si au inceput sa faca verificari. La fata locului au gasit tubul gol al lansatorului de grenade. Acesta a fost trimis la expertiza.“ 

Pentru ca in momentul atacului nimeni nu se afla in cladire, nu exista raniti. Politia vorbeste despre un atentat terorist si ii cauta pe faptasi. La operatiuni s-a alaturat si Serviciul ucrainean de Securitate. 

Vasilii SMETANA, JURISTUL POSTULUI DE TELEVIZIUNE: “Din pacate, nu credem ca organele de drept vor face lumina in acest caz si ca oamenii care sunt implicati vor fi pedepsiti. Asa cum s-a intamplat in multe cazuri cand jurnalistii au fost atacati. Din acest motiv, vom apela la organizatiile internationale si statele partenere ale Ucrainei. Speram ca presiunile din partea celor din occident si a organizatiilor internationale vor contribui la eficientizarea investigatiilor.“ 

Unii politicieni din opozitie sustin ca incidentul ar avea legatura cu faptul ca Ucraina se afla in campania electorala pentru parlamentarele, din 21 iulie. Presedintele, Vladimir Zelenski, nu a comentat.