Statele Unite au trimis o alta nava de razboi in Golful Oman, dupa ce au anuntat ca nu au niciun interes sa se angajeze intr-un nou conflict din Orientul Mijlociu.

Publicat:14.06.2019, 08:46

Departamentul de Stat a acuzat Iranul ca a atacat doua petroliere din Golful Oman, informatii pe care Teheranul le dezminte.

Distrugatorul de rachete USS Mason se va alatura distrugatorului USS Bainbridge, aflat pe statia de langa Kokuka Courageous, un tanc avariat chiar in afara Golfului Persan, a declarat joi comandamentul central al SUA (CENTCOM), adaugand ca in zona au fost observate “barci mici iraniene” .

Comandamentul de lupta din Florida a numit atacurile asupra tancurilor “o amenintare clara la libertatea internationala de navigatie si libertatea comertului”.

“Nu avem nici un interes sa ne angajam intr-un nou conflict in Orientul Mijlociu”, a adaugat CENTCOM. “Ne vom apara interesele, dar un razboi cu Iranul nu este in interesul nostru strategic si nici in interesul comunitatii internationale”.

Declaratia vine la cateva ore dupa ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Iranul de atacul asupra a doua petroliere americane.