Donald Trump a amenintat Iranul cu distrugerea in cazul in care acest stat ataca interesele americane, intr-o postare pe Twitter care starneste ingrijorare despre un potential conflict intre cele doua state.

Publicat:20.05.2019, 13:21

“Daca Iranul doreste sa se lupte, va fi sfarsitul oficial al Iranului. Fara amenintari, vreodata, la adresa SUA”, a avertizat liderul de la Casa Alba.

Tensiunile dintre Washington si Teheran s-au exacerbat dupa ce SUA au anuntat desfasurarea in Golf a portavionului Abraham Lincoln si a bombardierelor B-52, invocand existenta unor amenintari din partea Iranului la adresa trupelor si a intereselor sale. Trump a inasprit sanctiunile economice la adresa Iranului, pe langa intarirea prezentei militare americane in regiune.

Teheranul a calificat manevrele SUA drept un razboi psihologic si un joc politic.

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a minimalizat sambata posibilitatea unui noi razboi in regiune. La incheierea unei vizite in China, Zarif s-a declarat “sigur (...) ca nu va exista un razboi deoarece noi nu dorim conflict si pentru ca nimeni nu isi face iluzii in privinta capacitatii sale de a infrunta Iranul in regiune”, conform agentiei Irna, citata de AFP.

Sursa: Agerpres