Victimele atacului terorist din 11 septembrie 2001 au fost comemorate si la Chisinau. Prim-ministrul Maia Sandu, alaturi de Ministrul de interne, Andrei Nastase, au depus flori in aceasta dimineata la Ambasada SUA.

Publicat:11.09.2019, 10:54

La 18 ani de la atentatele teroriste din 2011, prim-ministru Maia Sandu, alaturi de ministru de interne, Andrei Nastase au depus flori in fata Ambasadei SUA. Maia Sandu a spus ca lupta cu terorismul ne priveste pe toti. 

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Terorismul nu este un subiect care vizeaza o tara sau alta. Terorismul, din pacate, ne vizeaza pe toti. Asta inseamna ca toti trebuie sa facem eforturi ca sa prevenim asemenea drame, sa contribuie la pace.”

Si ministrul de interne, Andrei Nastase si-a exprimat solidaritatea fata de poporul american.

Andrei NASTASE, MINISTRUL DE INTERNE: “Suntem alaturi de poporul american prin mesajele si condoleantele transmise de ambasador. Ca ministru de interne...care au salvat vieti si au ramas acolo.”

In atacurile din 11 septembrie 2001 patru avione au fost detonate de teroristi, doua dintre care au lovit turnurile gemene de la New York. Atunci aproximativ 3000 de persoane au murit in atacurile cu avioane de pasageri.

O a patra aeronava de linie, deturnata de teroristi, s-a prabusit pe un camp din Pensylvania. Aparatul de zbor ar fi urmat sa se prabuseasca peste Casa Alba. 

Ca in fiecare an, azi la Washington si New York vor avea loc ceremonii de comemorare a victimelor.