Fostul vicepresedinte PD, Vladimir Cebotari, spune ca nu cunoaste daca Vladimir Plahotniuc are cetatenie ceha. Acesta i-a indemnat pe jurnalisti sa il sune pe fostul lider PD si sa il intrebe.

Publicat:12.07.2019, 16:48

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PD: “Eu de unde sa cunosc, nu stiu, toti noi putem sa avem si cetatenie ceha si a SUA si de care doriti.[...] Eu vad ca voi aveti mai mult interes decat mine, de aceea intrebati-l. Eu nu sunt purtatorul de cuvant a domnului Plahotniuc si il sunati pe numerele lui.”

Cat despre declaratiile facute de Renato Usatii, precum ca Vlad Plahotniuc ar fi principalul beneficiar al furtului miliardului, Vladimir Cebotari spune ca: “Nu am vazut, am vazut doar 3 pagini, in una este titlul, al doilea este cuprinsul si inca o pagina.” 

-Astazi urmeaza sa fie introdus un proiect de lege prin care procurorul interimar urmeaza sa fie numit de catre presedintele Dodon, ce se urmareste, de fapt, prin acest proiect?

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PD: “Eu cred ca acela este un proiect de lege de interpretare a unei legi, ceea ce este o intrepretare abuziva si trasa de sfoara, o aranjare politica a modului de a prelua controlul asupra institutiei procuraturii. Nu comentez declaratiile domnului Dodon. Domnul Dodon face prea multa politica, dar noi trebuie sa facem lucrul.”

-Daca ar fi un acord intre PSRM si Blocul ACUM, cum vedeti acest lucru?

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PD: “Cum vedeti dumneavoastra, isi impart fotoliile, ceea ce este si clar, ce sa comentam.”

-Domnul Renato Usatii spunea ca potrivit documentelor de care dispune domnul Plahotniuc ar fi beneficiat de furtul miliardului?

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PD: Eu am mai auzit si multe alte vorbe, haideti sa vedem documentele, ce ele reprezinta, in ce constau si atunci noi, cu totii, o sa ne expunem.”