Cinci ministri au fost invitati astazi de democrati in parlament pentru a fi audiati. Printre ei - ministrul economiei, cel al sanatatii, dar si cel de interne, la care deputatii PD spun ca au mai multe intrebari. Propunerile insa au fost respinse de catre majoritatea parlamentara.

Publicat:12.07.2019, 20:07

In debutul sedintei de astazi, democratii au cerut ca ministrul economiei, Vadim Brinzan sa fie audiat in plen referitor la soarta proiectului Drumuri Bune 2, initiat de fosta guvernare.

Democratii au solicitat si ca ministrul de interne, Andrei Nastase sa vina in legislativ. Deputatii PD au vrut sa-i ceara socoteala lui Nastase, dupa ce presedintele raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea, democrat si el, ar fi fost intimidat de actuala guvernare. De cine mai exact insa, nu este clar.

Democratii au vrut sa le ceara socoteala si ministrului de la agricultura, celui de la sanatate si celui de la finante. Propunerile insa au fost respinse. A plecat suparata de la sedinta de astazi si Marina Tauber, dupa ce parlamentul a votat-o pe Doina Gherman in calitate de presedinta a comisiei pentru drepturile omului si a respins candidatura deputatei din partidul Sor, pentru ca ea figureaza in raportul Kroll.