De dimneata, democratii si socialistii nu reuseau sa imparta Piata Marii Adunari Nationale pentru manifestatiile de duminica. Reprezentantii ambelor tabere spuneau ca ar putea manifesta in numar mare si refuzau sa mute protestele in alta parte. Cei de la primarie au decis ca mitingurile sa se desfasoare concomintent.

Publicat:14.06.2019, 19:33

Reprezentatii partidului democrat si cei ai socialistilor au fost invitati astazi la primarie pentru a discuta situatia creata. Ambele fractiuni au depus declaratii pentru a scoate oamenii in piata, duminica, pe 16 iunie, de la orele opt pana la 23:00. 

Valeriu BOGDAN,SEFUL DIRECTIEI JURIDICE A PRIMARIEI: “ Poate unul intr-o zi altul intr-o alta zi.”

Inainte de a anunta ca se retrag, democratii spuneau ca vor manifesta cu 50 de mii de oamenii si nu-i pot duce in alta parte pentru ca sunt prea multi, iar socialistii insistau sa le fie eliberata piata, pentru ca ei au depus declaratia inca in 2015, pe cand PD, in luna iunie a acestui an. 

Iurie CAZUCU, REPREZENTAT PD: “Nu putem.”

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: “Trebuie.”’

Desi organizatorii erau constienti de riscurile la care ar fi putut sa fie supusi manifestantii din ambele tabere, nimeni nu au cedat. 

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: “Se va putea asigura ordine publica? 

-Noi, putem sa facem asta si nu avem informatii.”

Dupa ce seful directiei juridice de la primarie a declarat ca socialistii au prioritate in acest caz, deputatul Vasile Bolea a indemnat municipalitatea sa adopte o pozitie ferma si sa le interzica democratilor sa-si desfasoare manifestatia. 

Valeriu BOGDAN, SEFUL DIRECTIEI JURIDICE A PRIMARIEI: “Nu vom face asta, nu exista, informatii ca va fi dezordine. Nu s-a ajuns la intelegere, in caz de ceva organizatorii isi asuma riscurile.”

Reprezentatii socialistilor spun ca duminica cei 61 de deputatii, care au format majoritatea parlamentara, vor participa mai intai la un mars, dupa care vor merge in Piata Marii Adunari Nationale, unde isi vor amenaja o scena.

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM

-La manifestatie vor fi si cei de la ACUM? - Noi nu divizam oamenii, chemarea a fost si din partea cealalta. Cati oameni asteptati? - in jur de 50 de mii.   

Potrivit declaratiilor depuse, cele doua partide si-au rezervat dreptul de a scoate oamenii in piata si sambata, 15 iunie. Initial partidul Liberal si cei de la Odip, au declarat ca vor organiza si ei minefastatii duminica, acestia insa nu s-au prezentat la intalnirea de azi.