Dorin Chirtoaca sustine ca este gata sa candideze din nou la functia de primar al capitalei, daca vor dori locuitorii. El spune ca urmareste cum proiectele initiate de el bat pasul pe loc. Astazi, liberalii au marcat 207 de ani de la anexarea Basarabiei de catre Imperiul Tarist. Si desi, in alti ani la asemenea manifestatie, cei de la PL veneau in numar mare, astazi au fost doar cativa membri.

Publicat:16.05.2019, 15:27

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoaca nu exclude ca va candida pentru a patra oara la primaria capitalei. 

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL: „Ei s-au impotmolit si nu pot continua proiectele pe care le-am pornit. Doar troleibuzele mai merg. Daca locuitorii Chisinaului vor considera ca nimeni altcineva mai bun nu este sa duca drapelul Chisinaului o voi face. Asta se vede de la discutiile cu ei, din online.” 

Dupa ce partidul pe care il conduce a ramas in afara Parlamentului in urma alegerilor din februarie, Chirtoaca sustine ca Blocul ACUM si socialistii ar trebui sa gaseasca un compromis pentru ca democratii sa nu mai guverneze. 

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL: „Cei din ACUM si socialistii trebuie sa aiba maturitatea politica de a gasi solutia de a-i lua puterea lui Plahotniuc si pe urma pot sa faca alegeri anticipate.”

Astazi, Dorin Chirtoaca si cativa liberali au depus flori la Piatra Comemorativa din Piata Marii Adunari Nationale. Acestia au marcat 207 ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Tarist. Fostul lider, Mihai Ghimpu, a lipsit. 

Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL: „Daca nu eram separati in 1812 astazi am fi fost parte a lumii civilizate. Vin cei care pot. Mihai Ghimpu singur alege unde merge.”

La 16 mai 1812, in urma semnarii Tratatului de Pace de la Bucuresti, Imperiul Otoman a cedat Basarabia Imperiului Tarist.