Presedinta PNL, Vitalia Pavlicenco neaga acuzatiile care vin in partea sotului ei, precum ca numele lui figureaza in raportul Kroll 2. Aceasta spune ca sunt niste falsuri si va face demersuri la Procuratura Generala si CNA. Despre asta, ea a scris pe pagina sa de Facebook.

Publicat:12.07.2019, 19:19

Vitalia PAVLICENCO, PRESEDINTA PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL DIN MOLDOVA: "Din pacate, suntem acum la casuta de vacanta cu nepotelele-gemene ale noastre si nu putem sta pe calculator. Dar suntem socati, impreuna cu sotul meu Sergiu Pavlicenco, - doctor habilitat, profesor universitar, un om cu o reputatie ireprosabila, care preda literatura universala de 45 de ani la USM, - de cele difuzate in spatiul public si mediatic despre niste presupuse of-shor-uri ale sotului si transferuri inimaginabile in niste conturi private pe care vom cere sa fie desecretizate sa aflam si noi ce s-a facut cu numele noastre... Sunt niste falsuri uriase, pe care trebuie sa le descurcam prin demersuri la Procuratura Generala, la CNA, la alte institutii ale statului si, posibil, catre autorii Raportului Kroll. Noi interpretam aceasta drept o calomnie sau drept scenarii cu folosirea ilegala a datelor noastre personale. Noi nu am avut niciodata afaceri, intreprinderi, nu am luat credite bancare, nu am primit transferuri de genul celor indicate. Desi suntem ocupati cu nepotelele, care cresc la noi in RM, va trebui acum sa gasim timpul necesar pt a ne apara dreptatea si a cistiga si alte procese in judecata, asa cum am cistigat de la Voronin, Lucinschi, Selin, Klimenko, CEC, Ministerul Justitiei si de la altii. Am si vorbit cu avocatul meu Filipp Druta, alaturi si cu ajutorul caruia am invalidat numele meu din Lista Sandrovski, am cistigat si procesele aratate mai sus, pe baza precedentelor CEDO, avind si acum acolo un dosar contra unui politician, dupa ce l-am cistigat pe cel vs RM contra lui Voronin."

In raportul Kroll 2, prezentat astazi de Renato Usatii apare si numele Serghei Pavliuscenco, despre care Kroll presupune ca ar putea fi sotul Vitaliei Pavlicenco, insa autoritatile moldovene trebuie sa verifice identitatea fiecarei persoane si implicarea acesteia in frauda.