Guvernul Chicu a fost pus la vot in Parlament ca intr-o cursa contracronometru. Componenta cabinetului a fost stabilita peste noapte. Aseara, Igor Dodon a anuntat candidatul la functia de premier, iar dimineata lista de ministri era deja pe mesele deputatilor.

Publicat:14.11.2019, 16:43

Aseara, la ora 18.00, Igor Dodon anunta ceea ce nu mai era deja o surpriza pentru multi. 

Azi dimineata, la ora 10.00, Parlamentul se intruneste in sedinta in plen. Chiar in debutul acesteia, Zinaida Greceanii propune ca proiectul cu privire la numirea noului cabinet de ministri sa fie inclus pe ordinea de zi. 

Zis si facut. La 10 si 19 minute presedintele Parlamentului da un termen de o ora pentru ca Ion Chicu sa dea fuga prin cabinetele fractiunilor si sa le convinga sa-l voteze. 

Chicu porneste la drum. In timp ce el colinda birourile, unii deputati declara ca nu-i cunosc pe cei care ar urma sa ajunga in fotolii de ministri. 

Sedinta este reluata cu o mica intarziere. La 11.50, Ion Chicu isi prezinta programul de activitate cu prioritatile stabilite. 

Iar peste 20 de minute, este invitat sa raspunda la intrebari. 

Intre timp, deputatii PAS si PPDA parasesc plenul Parlamentului.

La 13 si 27 de minute, socialistii si democratii voteaza impreuna pentru noul cabinet de ministri, la fel cum au facut-o si cand au demis guvernul Sandu acum doua zile. 

Fractiunea Sor s-a abtinut de la vot.

Asadar, Moldova are un nou guvern, unul minoritar si declarat tehnocrat de catre presedinte. Totul a durat doar trei ore si jumatate.