Igor Dodon a mers in secret la Moscova weekendul trecut ca sa obtina permisiunea pentru crearea unei aliante intre PSRM si PD. Declaratia a fost facuta de Andrei Nastase la emisiunea In Profunzime cu Lorena Bogza. Editia de astazi a fost inregistrata pentru ca liderul PPDA a plecat imediat dupa asta in Romania.

Publicat:17.05.2019, 18:04

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: "Toate vizite lui Dodon la Moscova de pana cea din urma, ultima, au fost mediatizate peste tot, chiar si atunci cand Dodon mergea la Moscova la teatru, iata ca ultima lui plecare la Moscova a fost una incognito, una secreta."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PROTV: "Ati afirmat ca se poarta discutii intre PD si PSRM in vederea crearii unei coalitii..."

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: "In vederea emiterii unei decizii care bineinteles trebuie sa faciliteze PD, fie ca aceasta va fi o alianta, fie ca se va merge la anticipate. Parte a acestui targ este si amanarea cu cat se poate de mult a alegerilor din Chisinau. Ceea ce pe mine personal ma deranjeaza este ca un exponent a unei institutii a statului ascunde de cetateanul RM ca merge intr-un stat. S-a intors luni seara, iar pana atunci nimeni nu a cunoscut.

La Moscova nu am surse sigure pe care ma pot baza, dar in momentul in care voi afla cu certitudine ce s-a intamplat acolo veti afla si voi. Stiu doar ca a avut acolo imputernicirea lui Plahotniuc sa ceara acceptul celor de la Moscova pentru o eventuala coalitie intre PD si PSRM, una informala."

Purtatorul de cuvant al presedintelui a declarat ca nu comenteaza zvonuri si insinuari politice.

Ce a spus Nastase despre posibila sa candidatura la alegerile locale, dar si despre situatia din Parlament, vedeti la emisiunea InPROfunzime care va incepe astazi la ora 21:00.