Democratii au plecat abia acum, pentru ca au avut nevoie de timp ca sa scoata din tara banii si materialele, care ar putea sa-i compromita. A spus presedintele Igor Dodon, imediat dupa ce PD si-a anuntat retragerea.

Ultimul update: 14.06.2019, 18:53 Publicat:14.06.2019, 18:23

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Vreau sa va felicit cu aceasta ocazie simbolica, mica dar simbolica victorie, PD-ul care a uzurpat puterea in stat astazi si-a recunoscut infrangerea, este o victorie dar nu e finala. Aceasta nu trebuie sa ne linisteasca pe nimeni, in primul rand nu poate demisiona guvernul Filip pentru ca el nu mai este in functie din 8 iunie, guvernul Filip a plecat in istorie impreuna cu totii ministrii din data de 8 iunie, de atunci pana azi ei au stat ilegal la putere.

Solutia juridica despre care ei vorbesc - Parlamentul RM la sfarsitul saptamanii a spus foarte clar ca Curtea Constitutionala uzurpeaza puterea in stat, solutia juridica se gaseste foarte simplu, este pozitia comunitatii internationale si a marii majoritati a cetatenilor RM, vreau sa va felicit ca prin verticalitate, prin faptul ca nu ne-am dat santajati am ajuns la aceasta victorie.

Ei nu au nici o sansa, eu vreau sa ma adresez in primul rand judecatorilor, convocati-va de urgenta si revedeti hotararile nelegitime din data de 7, 8 iunie, aceste hotarari trebuie revizuite, reviziuti-va hotararile, daca nu atunci eu o sa rog parlamentul sa propuna alti membri ai Curtii Constitutionale.

Ma adresez conducatorilor diferitor institutii , procurorului general, sefului CNA, dati-va demisa, dumneavoastra intelegeti ca nu ve-ti putea sa fiti in continuare in functie

As sugera noului guvern, ca incepand de maine sa mearga in ministere sa isi ocupe posturile de munca, eu inteleg de ce ei au avut nevoie de 7 zile, in aceste 7 zile lor le-au trebuit ca sa scoata banii, materialele care ar fi putut sa-i compromita."