Urmatorul primar al municipiului Chisinau va fi sau candidatul Partidului Socialistilor, sau candidatul blocului ACUM. Declaratia a fost facuta de presedintele Igor Dodon la emisiunea „Moldova in direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Potrivit lui, este important ca in premiera campania electorala din municipiul Chisinau va fi fara geopolitica.

Publicat:12.07.2019, 09:15

„Important este sa nu fie lupta cu tancurile rusesti sau cu unionistii, dar lupta de solutii, cum rezolvam problemele oamenilor”, afirma seful statului. In opinia lui Igor Dodon, in premiera s-ar putea sa existe o astfel de lupta electorala. Potrivit lui, pentru aceasta fortele de dreapta si cele de stanga trebuie sa semneze un acord prin care sa stabileasca principiile de baza ale confruntarii electorale.

In alta ordine de idei, seful statului spune ca pe sectorul social nu vor exista probleme la achitarea pensiilor, salariilor. Mai mult ca atat, vor fi exista proiecte de majorari de salarii.

Igor Dodon afirma ca in domeniul energetic exista o problema – tariful la gaz. Potrivit lui, pretul pentru consumatorii finali depinde de cursul valutar, iar anul trecut costul gazului ar fi fost redus in contextul alegerilor parlamentare. „Eu cred ca saptamana viitoare vom avea un nou director la Moldovagaz, profesionist, care o sa intre in detalii privind activitatea companiei. Directorul Moldovagaz este propus de Guvernul Republicii Moldova, dar se aproba in consens cu compania ruseasca Gazprom”, a declarat seful statului.

Totodata, Igor Dodon spune ca are informatii conform carora de la Moldovagaz se „scoteau” ilegal milioane de lei de catre guvernarea precedenta din ceea ce se considera „rezerva interna a companiei”. „Eu voi incerca sa obtin de la Gazprom o reducere a pretului livrat pentru Republica Moldova pentru urmatoarele patru-cinci luni, ceea ce va permite sa nu fie majorate tarifele. Eu de acest subiect deja am inceput sa ma ocup, dar pentru a sti ce reducere sa cer, trebuie sa stiu ce rezerve interne exista”, a afirmat presedintele.

Sursa: