Inainte de anuntul facut de democrati, liderii blocului ACUM, PSRM si PD s-au intalnit cu reprezentantii presedentiei din Romania. Consilierul lui Klaus Iohannis si secretarul de stat al Ministerului roman de Externe au venit la Chisinau, ca sa faca apel la calm si dialog. Intrevederile au avut loc separat.

Publicat:14.06.2019, 20:16

“Traiasca Moldova Ardealul si Tara Romaneasca”

Delegatia oficiala de la Bucuresti a fost intampinata cu ovatii de cativa protestatari, in fata Parlamentului. Oficialii s-au intalnit separat cu liderii blocului ACUM, PSRM si PD. 

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Am discutat despre realitatile de la Chisinau, despre finalul crizei politice arbitrar creat de Vlad Plahotniuc.”

Si socialista Zinaida Greceanii spune ca le-a multumit autoritatilor romane, pentru apelul facut de Iohannis catre institutiile europene privind situatia politica de la noi. In prima jumatate a zilei, oficilii din Romania s-ar fi intalnit si cu cei din PD. Din delegatie au facut parte: consilierul presedintelui roman, Bogdan Aurescu, secretaarul de la Ministerul de Externe din Romania, Dan Neculaescu, si ambasadorul roman la Chisinau, Daniel Ionita.