Maia Sandu da asigurari ca nu va fi trasa pe sfoara de Igor Dodon asa cum a patit-o fostul sau sef de partid, Vlad Filat cu Vlad Plahotniuc. Declaratia a fost facuta in timpul unei runde de intrebari cu cetatenii, transmisa live pe facebook. Premierul a mai spus ca reformarea justitiei va demonstra cat de puternica este alianta dintre blocul ACUM si socialisti.

Publicat:31.07.2019, 15:56

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Noi suntem oameni maturi, putem analiza lucrurile, avem experienta, ne-am invatat lectia. Unul dintre examenele acestui guvern majoritar este modul in care vom reusi sa ne fim deacord asupra reformelor in justitie si sa le adoptam.”

Asa a raspuns Maia Sandu cand un internaut a intrebat-o daca este sigura ca socialistii nu ii vor duce de nas pe cei din ACUM. Premierul a povestit si despre discutile sale saptamanale cu seful statului.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Discutam agenda parlamentara pentru fiecare saptamana, sunt reprezentantii a celor trei partide politice. Dupa agenda, discutam subiecte de criza, urgente, in raport cu sistemul bancar sau cel de asigurari. Uneori nu suntem de aceeasi parere.”

In timpul sesiunii online, urmarita de peste 70 de mii de internauti, au fost abordate problemele din sectorul zootehnic, agricol, retinerile la plata salariilor a celor de la CFM sau platile neformale in institutiile de invatamant. S-a discutat si despre constructiile ilegale, finantarea partidelor din exterior sau privatizarea autogarilor.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Pe aceasta privatizare se lucreaza serios. Am fost semnate niste contracte, care sunt in detrimentul statului, este foarte greu sa le reziliezi, platesti penalitati mari.”

Sandu a fost intrebata si despre locul in care se afla Vlad Plahotniuc.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Nu putem spune unde se afla astazi exact, dar in situatia in care Procuratura nu s-a apucat de lucru, discutam cu reprezentanti ai mai multor guverne pentru a obtine sprijinul de care avem nevoie in investigarea celor mai mari furturi pe care le-a comis.”

Premierul a anuntat ca vara aceasta nu va merge in concediu si a precizat ca va organiza sesiuni de intrebari live cu cetatenii in fiecare saptamana.