Maia Sandu a cerut democratilor sa se retraga pasnic, sa nu organizeze manifestatii si sa nu faca presiuni asupra functionarilor publici. Totodata, prim-ministrul a indemnat procurorul general sa-si dea demisia.

Publicat:14.06.2019, 18:32

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Decizia de astazi a PD, de a merge in opozitie este fireasca, desi intarziata. Nu exista demisia unui guvern care nu exista din 8 iunie 2019. Actiunile abuzive dictate de Plahotniuc au vrut sa nimiceasca orice urma de democratie.

In foarte scurt timp justitia independenta va aplica sanctiunile corespunzatoare pentru Plahotniuc si cei care au incalcat subordonandu-se lui, decizia PD este asumata si sincera si nu reprezinta o capcana prin care isi rezerva timp de a lua actiuni care ar periclita activitatea noului Guvern.

Cerem PD sa retraga toate fortele paramilitare, sa renunte la orice manifestare publica, terorizarea functionarilor publici, judecatorii Curtii Constitutionale sa-si revizuiasca actele din 8, 7 iunie si sa-si dea demisia. Si procurorul general trebuie sa-si dea demsia.

Dragi cetateni, va multumesc pentru curajul dvs., ati fost alaturi acesti zile si ati crezut in noi. Ati rezistat presiunilor, ati mers inainte, ati luptat pentru dreptate si respect. In sfarsit ati castigat in fata raului. Va multumesc ca ati avut o atitudine calma si ne-ati incurajat sa mergem inainte. Sunt onorata sa fiu prim-ministru acestei tari si a dumneavoastra."

-De ce PD a cedat puterea?

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Datorita poporului care a rezistat. care nu a avut frica, are dorinta de libertate, de democratie, lupta oamenilor, ziaristi, primari."

Cat despre marsul de duminica, Maia Sandu spune ca:

"La moment nu s-a schimbat decizia, daca vom crede ca e necesar sa procedam altfel, va vom anunta. In continuare va urma o lupta, o munca grea, in care ne vom implica cu totii."