Lidera PAS, Maia Sandu spune ca Republica Moldova a fost recunoscuta drept stat capturat de catre Parlamentul European inca in 2018, iar acum guvernarea aleasa de popor nu va permite ca banditii sa conduca treburile tarii. Despre asta, Sandu a scris acum o ora pe pagina sa de Facebook.

Publicat:14.06.2019, 15:30

Maia SANDU, LIDERA PAS: "Nu exista nicio indoiala ca in Republica Moldova, de multi ani, s-a instaurat un regim oligarhic care foloseste metode banditesti pentru a intimida si santaja oamenii care i se opun. Republica Moldova a fost recunoscuta drept stat capturat chiar de catre Parlamentul European inca in 2018.

Desi toti cetatenii stiu si vorbesc despre faptul ca fostul regim actioneaza ilegal, intrand abuziv in viata oricarui om, dupa bunul plac, urmarindu-ne, ascultandu-ne telefoanele si discutiile private, adevarul este mai grav decat ne-am imaginat. Investigatia jurnalistilor de la RISE Moldova ne arata o mica parte a faradelegilor cu care s-au ocupat procurorii lui Plahotniuc din 2016 incoace - interceptari telefonice ilegale, camere video bagate in casele colegilor mei, interceptarea discutiilor cu membrii familiei. Și asta doar pe motiv ca oamenii au vrut sa protesteze impotriva abuzurilor regimului. Tot astazi, procurorul general Harunjen a somat procurorii din tara sa semneze un demers catre Asociatia Internationala a Procurorilor si Comisia de la Venetia in care se afirma ca s-ar incerca ”reintoarcerea Procuraturii sub influenta si controlul politicului”. Adica cel care a coordonat toate actiunile de politie politica in stilul KGB-ul sovietic se plange ca s-ar incerca aducerea institutiei sub control politic. Se vede ca Harunjen a pierdut orice legatura cu realitatea.

Pentru incalcarea Constitutiei si a legilor, ii cer lui Harunjen sa demisioneze. In locul lui, prin concurs, va fi angajat un procuror independent care se va ocupa de aplicarea legii fata de toti coruptii si calaii acestui regim. Guvernarea legitim aleasa si sustinuta de popor nu va mai permite ca banditii sa conduca treburile tarii.

Le multumim tuturor reprezentantilor presei libere pentru promovarea adevarului si deconspirarea abuzurilor odioase comise de fostul regim, precum si pentru respectarea dreptului fiecarui cetatean la viata privata".