Activistul care l-a lovit peste fata pe democratul Sergiu Sarbu a ramas astazi fara avocat. Magistratii de la Judecatoria Buiucani au admis demersul procurorilor, care au cerut ca Eduard Rudenco, aparatorul lui Grigorciuc, sa figureze in dosar in calitate de martor.

Publicat:17.05.2019, 17:31

Pana la urmatoarea sedinta inculpatul Pavel Grigorciuc are dreptul sa-si gaseasca un alt avocat.

Grigorciuc a incercat sa-si spuna parerea referitor la decizie, insa imediat dupa pronuntare a fost scos din incapere de politisti cu forta.

Pavel GRIGORCIUC, INCULPAT:

“Eduard Rudenco nu poate sa fie martor cel putin din motiv ca acesta a fost prezent deja la sedinte si a facut cunostinta cu materialele cauzei.” 

Intrebat de jurnalisti de ce a cerut abia acum ca aparatorul sa fie inlaturat din proces, procurorul a raspuns ca …

Arman AGANISEAN, PROCUROR: “Partea acuzarii are dreptul sa solicite audierea persoanei in calitate de martor la orice etapa a dosarului.”

De celalata parte, Eduard Rudenco spune ca decizia luata de judecator este una ilegala.

Eduard RUDENCO, EX-AVOCAT: “Avocatul nu poate fi inlaturat din proces. Argumentele invocate de procuror sunt ridicole si absurde.” 

Pavel Grigorciuc a fost arestat inca la sfarsitul lunii martie si de atunci se afla in izolator. El este acuzat ca l-a lovit peste fata pe Sarbu dupa prima sedinta a Parlamentului. Grigorciuc spune ca democratul l-a insultat. Acum acesta este acuzat de huliganism si risca pana la 5 ani de inchisoare.