Fostul comunist Pavel Grigorciuc a fost sustinut ieri la New York de un grup de activisti in fata Reprezentantei Permanente al Moldovei pe langa ONU. Acestia au scris o scrisoare presedintelui, dar si noului guvern prin care cer eliberarea lui Grigorciuc. Despre asta a scris un sustinator pe pagina sa de Facebook.

Publicat:14.06.2019, 09:22

In ciuda ploii de afara, un grup de activisti au protestat in fata Reprezentantei Permanente a Moldovei la ONU din New York, cerand eliberarea lui Pavel Grigorciuc si mentionand despre incalcarile grave ale drepturilor omului din penitenciarul nr. 13 unde acesta sta inchis.

Activistii au adus o scrisoare adresata noului guvern al Moldovei, precum si reprezentantului permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, insa nu au inmanat-o, deoarece reprezentantii misiunii au refuzat sa deschida usa.

Ca rezultat, scrisoarea semnata a fost lasata la usa institutiei.

Pavel Grigorciuc a fost arestat la sfarsitul lunii martie si de atunci se afla in izolator. El este acuzat ca l-a lovit peste fata pe Sergiu Sarbu, dupa prima sedinta a Parlamentului. Grigorciuc spune ca democratul l-a insultat. Acum acesta este acuzat de huliganism si risca pana la 5 ani de inchisoare.