Sergiu Litvinenco sustine ca ar fi primit recent un material din partea unor foste judecatoare din cadrul Curtii de Apel Chisinau. Acesta anunta ca in acel document este desfasurat indetaliat cum a fost taraganat dosarul Sor si de ce a ajuns la Cahul, dar totodata si despre actiunile procurorilorresponsabili de caz.

Publicat:12.07.2019, 08:43

„Am receptionat recent un material din partea unor foste judecatoare din cadrul Curtii de Apel Chisinau. Este incredibil ceea ce se pare ca faceau Adriana Betisor si Ion Plesca (Presedintele Curtii de Apel Chisinau) pentru ca deciziile date de judecatori in diverse dosare ”luate la control” sa iasa asa cum trebuie… De exemplu, dosarul Sor a fost stramutat la Cahul doar pentru ca a ajuns la cineva despre care Plesca nu era sigur ca-i va urma ad literam indicatiile; si acum e clar si de ce - dosarul trebuia ”plimbat” si taraganat astfel incat Sor sa ajunga deputat, iar din Parlament sa-l sustina pe Plahotniuc. Sau, in dosarul Țutu, pentru a iesi o decizie de achitare, a fost nevoie sa fie alungat un judecator din complet; imediat dupa plecarea acestuia, Țutu a fost achitat... Sau - alt caz - un personaj invinuit de spalare de bani a fost achitat urmare a solicitarii venite chiar din partea procurorului Betisor (care a fost introdusa dubios in acest dosar prin dispozitia vice-procurorului general Rosioru, or procurorul de caz nu a dorit sa faca solicitarea de achitare).

Maine voi sesiza CSM-ul in raport cu Plesca si CSP-ul in raport cu Betisor pentru ca cele invederate in scrisoare sa fie analizate conform legii si a procedurilor.

Justitia trebuie reformata din radacini. Si justitia va fi reformata!” se arata in mesajul lui Sergiu Litvinenco.