Sergiu Litvinenco despre trecerea SIS-ului in subordinea presedintelui si despre neacceptarea votarii proiectului privind infiintarea unei comisii ce sa analizeze modul de finantare a partidelor.

Publicat:18.06.2019, 12:03

Litvinenco Sergiu, DEPUTAT ACUM: "Democratii fac popaganda ca de obicei, ei sa citeasca proiectul acolo este indicat foarte expres ca in cazul sefului SIS, propunerea vine din partea presedintelui dar ultimul cuvant il are parlamentul. Este o procedura intalnita in majoritatea statelor Europene, exemplu cazul Romaniei, exact asa presedintele propune, plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului decide daca sustine sau nu propunerea inaintata de presedinte.

Deci noi am facut zeci de sesizari despre finantarea partidelor in general, punctul meu de vedere, este judicioasa infiintarea unei comisii care sa analizeze modul de finantare a partidelor in general, cazul celebrului fost presedinte a PD-ului din raionul Criuleni, in care el spunea ca nimeni nu doneaza nici un ban, vine sacosa cu bani si fiecare om semneaza formal ca ar fi donator. Deci Partidul Democrat este primul partid care trebuie sanctionat pentru incalcarea legislatiei privind finantarea partidului petntru ca este recunoscut insusi de presedintele organizatiei teritoriale a PD."