Vlad Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului, a declarat Renato Usatii, care a aparut astazi in fata presei cu un porumbel in maini. Liderul PN mai spune ca ar detine versiunea completa a raportului Kroll 2. Parlamentul urmeaza sa decida daca acesta va fi audiat de comisia parlamentara privind investigarea fraudei bancare.

Publicat:12.07.2019, 20:52

Intr-un live pe facebook, Renato Usatii a spus aseara ca a intrat in posesia documentului integral al raportului Kroll 2. 

Renato USATII, LIDERUL PN:“ Aici scrie ca Plahotniuc este beneficiarul principal, iar Sor era administratorul.”

Usatii a cerut sa fie audiat de Comisia Parlamentara pentru investigarea fraudei bancare. Alexandru Slusari, presedintele comisiei, l-a indemnat pe liderul PN sa depuna de urgenta documentul pe care-l detine la secretariatul Parlamentului. 

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA:“Sa verificam autenticitatea documentelor. Apoi posibil va fi audiat.”

La scurt timp, Renato Usatii a venit cu un raspuns catre Slusari si i-a transmis un porumbel alb.

In fata jurnalistilor, Usatii s-a asezat la masa si a prezentat inca doua capitole ale raportului Kroll 2. Acesta nu a vrut sa spuna, insa, cine i-a oferit aceste informatii, mentionand doar ca le-a primit chiar in prima zi cand a revenit din tara. 

Renato USATII, LIDERUL PN: “ Cand am venit in prima seara in jurul meu erau aproximativ 1000 de oameni cam toti pe care i-ati vazut. Cand s-a facut intuneric afara s-a apropiat unul de mine si mi-a dat chestiile astea.” 

Usatii a mai declarat ca aceste doua capitole ale raportului s-ar fi aflat inca de anul trecut la Procuratura Generala si la Procuratura Anticoruptie. Responsabilii de la Procuratura Generala ne-au spus ca luni vor veni cu o reactie, iar Adriana Betisor, responsabila de raportul Kroll 2, este plecata din tara. Totodata, Usatii a mentionat ca in raport se regaseste numele lui Ilan Sor, dar si al lui Vlad Plahotniuc si Serghei Iaralov.

Renato USATII, LIDERUL PN: "Va dati seama ca in raportul Kroll 2 scrie ca beneficiarul la furtul din trei banci sunt companiile legate in mod direct cu Vladimir Plahotniuc. “ 

Democratii sustin ca habar nu au despre ce vorbeste Usatii. 

Monica BABUC, DEPUTAT PD:“Eu nu inclin sa am prea mare incredere in ceea ce spune domnul Usatii, din motivul ca a spus de mai multe ori lucruri hazardate."

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: “Eu habar n-am ce a scris, ce a desenat.”

Si deputatii blocului ACUM, si socialistii pun la indoiala veridicitatea documentelor pe care le detine Usatii.

Saptamana trecuta, comisia parlamentara pentru investigarea fraudei bancare a publicat raportul Kroll 2. Documentul, insa, nu contine lista beneficarilor finali, care se afla la procuratura generala, sustin membrii comisiei. Procurorii au negat existenta unei astfel de liste.